Utrka za mjesto predsjednika SDP-a

Ništa od sučeljavanja: Komadina i Milanović imat će zasebne završne skupove u Tvornici kulture

Tihana Tomičić

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva

Prepiska dvaju stožera još traje, no duel je čini se - definitivno otpao. Umjesto sučeljavanja, kandidati za predsjednika organizirat će u Zagrebu svoje završne skupove - i to obojica u Tvornici kulture, Zlatko Komadina sutra, u utorak, a Zoran Milanović u četvrtak



RIJEKA  Kako se sada čini, ni u zadnjem tjednu pred izbore za predsjednika SDP-a neće biti sučeljavanja dvojice kandidata. Zoran Milanović i njegov stožer nastavljaju inzistirati na jednom tv-sučeljavanju, a tim Zlatka Komadine nije protiv, ali traži i bar jedan duel pred članstvom.


Tako je na svom Facebooku Komadina danas objavio da da pristaje na poziv Foruma mladih, kao i Foruma žena: Zahvaljujem Forumu mladih SDP HRvatske na pozivu za sučeljavanje kandidata za predsjednika SDP Hrvatske.



Kako se večeras saznaje iz stožera Zlatka Komadine, on je pristao na gostovanje sutra, u utorak, u emisiji Otvoreno na HRT-u, no čini se da Milanoviću taj termin na kraju ne odgovara zbog obaveza na terenu, a tvrde da je isto i s terminom u četvrtak, koji se također nudio kao jedna od opcija. Istovremeno, članovi SDP-a tijekom popodneva dobivali su SMS s nepoznatog broja, u kojem se članovima sugerira da ne idu sutra na Komadinin skup u Tvornici, što je “zapalilo” društvene mreže i polemike još traju, jednako kao i mail prepiska dvaju stožera oko pokušaja da se duel ipak održi.




 ”Kao što sam već ranije prihvatio poziv zagrebačkog Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske, prihvaćam i vaš poziv za sučeljavanje. Vidimo se na Ibleru. Veselim se razgovoru s mladima!”, poručio je Komadina.


No, s obzirom da u Milanovićevu  stožeru drže da nakon turneje po Hrvatskoj više nema potrebe za takvu vrstu razgovora s članstvom, jer je upitno kakav bi bio sastav publike i tko bi obavio taj izbor sudionika, onda je jasno da duela pred Forumom mladih ni Forumom žena zapravo vjerojatno uopće neće biti.


– Mi smo doista obišli cijelu Hrvatsku i susreli se s najmanje pet tisuća članova dosad, možda i više, a “navijačka” publika nam nije potrebna. Osim toga, imamo još dosta terena za obići narednih dana i jednostavno nije ostalo dovoljno vremena. Mi smo za sučeljavanje na televiziji, imamo dvije ponude nacionalnih televizija. No, sve manje mi se čini izvjesnim da ćemo uspjeti bilo što od toga više stići organizirati, rekao nam je šef Milanovićeva stožera Siniša Hajdaš Dončić.


“Posljednjih tjedana družio sam se i razgovarao s tisućama članica i članova diljem Hrvatske, od Belog Manastira, Slavonskog Broda do Sinja, Supetra, Paga, Rovinja i Pazina, Pule, preko Pregrade, Ivanca, Vrbovca i svih ostalih mjesta i gradova koje sam posjetio. Hvala vam na tome. Nažalost, nisam vas stigao sve obići i zato sam kolegi Zlatku predložio debatu na jednoj od televizija, za što smo i dobili ponude s TV Jabuke, N1, Nova TV i emisije Otvoreno na HRT-u, kako bi svi naši članovi koji nisu do sada imali prilike, mogli čuti naša mišljenja i razgovore”, šporučio je Milanović putem Facebooka.


“Zadnji tjedan prije izbora je pred nama, veselim se razgovoru i svim sugestijama i komentarima u Delnicama, Čabru, Samoboru, Murskom Središću i Varaždinu. To je naš smjer i tim smjerom nastavljamo nakon 2.4.!”, zaključio je MIlanović.


Prepiska dvaju stožera još traje, no duel je čini se – definitivno otpao. Umjesto sučeljavanja, kandidati za predsjednika organizirat će u Zagrebu svoje završne skupove – i to obojica u Tvornici kulture, Zlatko Komadina sutra, u utorak, a Zoran Milanović u četvrtak. 


Izbori su u subotu 2. travnja, i glasaju svi članovi SDP-a.