Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Izmjene i dopune zakona

Neprofitnim portalima pomoć države

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2013. u 9:00 2013-06-07T09:00:28+02:00

Zakon predviđa da će se iz Fonda za poticanje pluralizma za neprofitne pružatelje medijskih usluga izdvaja tri posto sredstava, što je 960 tisuća kuna

ZAGREB »Vlada je jučer parlamentu predložila izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima prema kojem bi pružatelji medijskih usluga, posebice internetski portali, ako ih se može svrstati u neprofitne, mogli računati na novčanu pomoć države. Tako zakon predviđa da će se iz Fonda za poticanje pluralizma za neprofitne pružatelje medijskih usluga izdvaja tri posto sredstava, što je 960 tisuća kuna.

Vlada odvaja i 150 milijuna kuna u sljedeće tri godine za financiranje temeljne znanstvene djelatnosti na sedam sveučilišta i 25 javnih znanstvenih instituta, a oni će morati podnositi godišnje izvješće o trošenju tog novca.

   – Vlada snažno podržava autonomiju sveučilišta i znanstvenih instituta, ali smatramo i da ona povlači odgovornost, kazao je ministar Željko Jovanović. Dodao i da neki negativno reagiraju na to što će morati podnositi izvješća, te jasno daju do znanja da to ne žele činiti. Premijer Milanović na to je odgovorio da »tko god dobiva novac građana, mora za njega i odgovarati«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.