Subota, 28. studenog 2015.
Ignoriranje stvarnosti

Nema štednje: Ravnateljica Plitvičkih jezera naručila skupocjeni terenac

Nema štednje: Ravnateljica Plitvičkih jezera naručila skupocjeni terenac
Nema štednje: Ravnateljica Plitvičkih jezera naručila skupocjeni terenac
Autor: Robert Frank
Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:04

Prema traženim karakteristikama objavljenim u oglasniku Narodnih novina, ravnateljica Lidija Bertović želi Mercedesov ili BMW-ov SUV, eventualno »volvo« ili VW Touareg. Vrijednost vozila sa svim traženim tehničkim karakteristikama penje se i na iznos veći od 600 tisuća kuna

N i više ni manje, ravnateljica javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Lidija Bertović samo tri mjeseca nakon što je preuzela funkciju odlučila je da se želi voziti u novom SUV-u, vozilu koje ne smije imati manje od 250 konjskih snaga, kao što ne smije imati ni manje od sedamstupanjskog automatskog mjenjača. Kako se ravnateljica negdje putem, u vožnji tko zna kuda, slučajno ne bi izgubila, desno od upravljača vozila mora se nalaziti integrirani tvornički navigacijski uređaj. Vrijednost takvog uređaja otprilike se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Prema tehničkim karakteristikama vozila koje se traži za NP Plitvička jezera i ravnateljicu Bertović, međuosovinski razmak mora iznositi najmanje 2800 milimetara, a dužina cijelog vozila ne više od 4.700 milimetara.

Uzimajući u obzir tražene karakteristike vozila koje je Nacionalni park Plitvička jezera jučer objavio u Narodnim novinama, u oglasniku javne nabave, može se zaključiti da se vrh NP Plitvička jezera želi i vozit će se u Mercedesovom ili BMW-ovom SUV-u, iako u obzir možda može doći i »volvo« ili »VW touareg«. Nije isključeno da bi osim u ta luksuzna vozila, ravnateljica Bertović mogla ući i u audi Q5. Dakle, sve najbolji od najboljih SUV-ova.

  Samo najbolje

Da se traži tako kvalitetno vozilo, tvrde stručnjaci koje smo konzultirali, sugerira i traženi zakretni moment vozila od najmanje 550 Nm pri 1/min. Takav zakretni moment imaju samo najkvalitetniji SUV-ovi. Sve to Nacionalni park Plitvička jezera koštat će do 400 tisuća kuna kojima treba pridodati PDV i trošarinu. Vrijednost vozila popet će se na koncu možda i preko 600 tisuća kuna.

TRAŽENE KARAKTERISTIKE

» 250 konjskih snaga
  » navigacijski uređaj
  » duljina 4,7 metara
  » zaokretni moment 550 Nm/min
  » zvučno oglašavanje
  » automatsko isključivanje
  » sjedala od glatke i brušene kože
  » kožni upravljač
  » prednja sportska sjedala
  » automatski zatamnjivo zrcalo

  I dok Milanovićeva Vlada na svakom koraku traži prostor za uštede, dok se unutar ministarstava traže modeli preživljavanja koji nose smanjenje rashoda, ali bez dovođenja u pitanje funkcioniranja sustava, ravnateljica javne ustanove NP Plitvička jezera pokazuje veliku i nepotrebnu rastrošnost. Nsumnjivo se radi o sasvim suprotnom ponašanju od proklamirane štednje i skromnosti svih koji su na bilo koji način vezani uz državu, a NP Plitvička jezera to jesu. Oni koji nemaju posla, onima kojima plaće kasne ili ih ne dobivaju, ili su pak nedovoljne za mjesečno preživljavanje, ovakvu investiciju opravdano mogu smatrati otvorenom provokacijom. U svemu tome nevjerojatna je količina prenemaganja odgovornih u NP Plitvička jezera koji su popisivali tražene tehničke karakteristike vozila među kojima je i elektronski sustav za spriječavanje neželjene promjene voznog traka. U praksi to znači da se automobil zvučno oglašava, najčešće piskutavo, kako bi neopreznog vozača upozorio da je vozilom prešao punu traku ili se prebacio u tuđi smjer kretanja.

 
 

Ignoriranje stvarnosti

NP Plitvička jezera i ravnateljica, osim toga, u SUV-u žele imati opciju automatskog isključivanja motora pri mirovanju vozila. No, ima još bizarnosti, poput traženih sjedala u kombinaciji alcantra/koža. Kažu poznavatelji tih materijala da se, pojednostavljeno, radi o kombinaciji glatke i brušene kože! Postavlja se pitanje kome danas, kad Hrvatska bilježi oko 334 tisuće nezaposlenih, može biti važno kakva su sjedala, pišti li auto kada ide suprotnom trakom i gasi li se motor dok vozilo stoji? I da, traži se da prednja sjedala moraju biti sportska, s elektronskom potporom za kralježnicu! Od 54 tehničkih karakteristika vozila još se može izdvojiti kako unutarnje zrcalo mora biti automatski zatamnjivo, a kožni upravljač, po narodski volan, mora imati tri kraka i funkciju izmjena brzina. Naravno, eksplicitno se traži da bude kožni!

Bertović izbjegla novinara

Iako smo je jučer pokušali kontaktirati, ravnateljica NP Plitvička jezera Lidija Bertović, koja je iz Parka prirode Žumberak ovog kolovoza dovedena kao direktna akvizicija ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, nije nam se željela javiti. Malo je, kaže njena tajnica, bila po sastancima u svojoj kancelariji pa nam je poručila kako nema vremena za nas. Naravno, prethodno smo joj najavili o čemu želimo pričati. Nekako se čini razumljivim da je izgubila volju za razgovorom kad je shvatila da je želimo pitati je li primjereno u današnje vrijeme naručivati luksuzni SUV s točno određenom veličinom, snagom, volanom i sportskim sjedalima...

  Uopće, postavlja se pitanje kuda ravnateljica misli putovati takvim vozilom. Do Zagreba? Za takva putovanja na dispoziciji ima tek dvije i pol godine star Audi 6, i više nego dovoljno kvalitetno vozilo s ne previše pređenih kilometara. Europska pak putovanja uglavnom se obavljaju zračnim putem tako da se može zaključiti da traženo vozilo, dok neki ministri voze predazadnje modele pasata s više od 250 tisuća pređenih kilometara, doista predstavlja nepotreban luksuz i pokazuje kako odgovorni u NP Plitvička jezera ignoriraju hrvatsku stvarnost.

Komentari

48
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • optimist
  optimist   Objavljeno: 15. studenog 2012. u 12:45

  Zgodna zena,treba dobar auto i standard.Pa nece valjda docekivat goste u Lickim opancima i u Puntu.Sto vam je krivo da vi ne mozete.Jeste pravi zlobni Krvati.Kad nemas ti,drugi mora imat jos manje.
  Kao da je to neka lova 500 000 kuna.Svi ste krali dok ste mogli i kad ste mogli,a sad kad ne mozete sad treba ubit one koji kradu.Zlobni ,zlocesti,katolici Krvati

 • Avatar
  Avatar   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 13:51

  Ma nema veze. Više nije na naslovnici, sutra neće biti ni u komentarima, a prekosutra se nitko više ovoga neće sjećati. U normalnim državama zbog ovakvih stvari padaju ministri, a u našoj balkanskoj krčmi, ništa se neće dogoditi čak ni ovoj bahatoj sponzoruši. Tom ministru je baš fino - sexa ovu babu u pi..., a ostatak naroda u glavu.

 • Avatar
  Avatar   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 13:50

  Ma nema veze. Više nije na naslovnici, sutra neće biti ni u komentarima, a prekosutra se nitko više ovoga neće sjećati. U normalnim državama zbog ovakvih stvari padaju ministri, a u našoj balkanskoj krčmi, ništa se neće dogoditi čak ni ovoj bahatoj sponzoruši. Tom ministru je baš fino - šexa ovu babu u pi..., a ostatak naroda u glavu.

 • Sofronije
  Sofronije   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 13:36

  Hajde da stavimo na stranu populističke fore o situaciji i javnosti i bahatosti vladajućih, pa da pogledamo stvari s druge strane. Ravnateljica Bertović vodi firmu koja nije na državnim jaslama. Zarađuje, profitabilna je i dobro joj ide. NP Plitvička jezera je prošle godine imao 808 zaposlenih, prihod od 209 Mkn a dobit od 20 Mkn. Zašto se, senzacionalistički, nabavka auta predstavlja kao nešto samo po sebi sramno?

 • best
  best   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 11:39

  A MILANOVIĆ I EKIPA JE NESTO BOLJA ,16 000 000 KN. ZA NOVI VOZNI PARK ( JER JE STARI -STAR 4-5 GOD).
  OVO JE POKAZATELJ KOLIKO IH JE BRIGA ZA NAROD, SVOJU NESPOSOBNOST PREBACUJU SAD NA KORUMPIRANE? LIJEČNIKE ,TKO JE SLIJEDEĆI, KAD ĆE POČETI SA POLITIČARIMA I NJIHOVIM VIKEND KUĆAMA NA MORU ...SA STANOVIMA KOJE SU PODIJELILI DIJECI ,BABI DJEDU...

  • optimist
   optimist   Objavljeno: 15. studenog 2012. u 12:37

   Pa sto ti nemas vikendicu na moru i koji stan.Ti si neka sirotinja koja laprda ovuda.Pa takve treba oporezovat maximalno,a onda neka glasaju za propali HDZ i Karamarka

 • aurora97
  aurora97   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 8:27

  Može ju biti sram. Uza toliku pompu i silno znanje ona se spusti na nivo jednog automobila, strava! Osim toga, bilo bi joj bolje da promovira ekološko i autohtono kretanje Plitvičkim jezerima - dobrim starim "cipelcugom". Em je zdravo za okoliš, a bome i za tijelo.

 • Vesna Sulovsky
  Vesna Sulovsky   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 20:22

  da novinari nisu cijelu stvar objavili, kučka bi ga sigurno dobila - ovako joj je bed od javnosti...

 • barba kirac
  barba kirac   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 17:24

  Svi danas skačemo na zadnje noge , kada se radi o javnoj djelatnosti i potrošnji. Plitvička jezera , a ne ravnateljica Bertović , zaslužuju adekvatan automobil. Stvar je veličine , ugleda , znanja , ljepote , naravno i važnosti , da se pokaže , imati dobar automobil , odnosno dobru pilu.
  Naravno , nitko ne skače na zadnje noge kada u Hrvatskoj ima na tisuće raznih Suvova i 4 wheel drive još i skupljih ali u privatnom vlasništvu.
  Ja svakako opravdavam narudžbu , dobre pile za Nacionalni park P. J , obzirom da je sada i policija( bmw i mercedes) , a prije toga i vojska (kamioni), naručivali kako su htjeli i izvoljevali.
  Nije nikakvo sex napastovanje, ali predivna P.J i divna gđa Bertović zaslužuju dobar i lijep automobil.

  • Sofronije
   Sofronije   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 14:16

   Aurora, NP je zaradio te novce.

  • aurora97
   aurora97   Objavljeno: 14. studenog 2012. u 8:28

   Najbolje da joj ga onda vi svojim, privatnim sredstvima, i kupite!

  • AdActa
   AdActa   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 17:59

   Predivna gđa Bertović zaslužuje nogu u dupe, jer je je SDP-u nanijela više štete nego Karamarko i njegovi pobočnici svim svojim laprdanjem otkako je HDZ izgubio vlast. Što više ekscesa poput ovoga, to bolje za HDZ i teoriju da su svi oni isti.

  • AdActa
   AdActa   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 17:59

   Predivna gđa Bertović zaslužuje nogu u dupe, jer je je SDP-u nanijela više štete nego Karamarko i njegovi pobočnici svim svojim laprdanjem otkako je HDZ izgubio vlast. Što više ekscesa poput ovoga, to bolje za HDZ i teoriju da su svi oni isti.

  • AdActa
   AdActa   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 17:59

   Predivna gđa Bertović zaslužuje nogu u dupe, jer je je SDP-u nanijela više štete nego Karamarko i njegovi pobočnici svim svojim laprdanjem otkako je HDZ izgubio vlast. Što više ekscesa poput ovoga, to bolje za HDZ i teriju da su svi oni isti.

 • darko68
  darko68   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 15:52

  Ma teticu je uhvatio "klimić" i sad se treba nekako riješiti frustracije...a jedna mečka sa kožom, 250 konja i svime ostalim vjerojatno može pomoći da se barem ego zadovolji ako se ne može libido...
  A naročito je to jednostavno realizirati kad raja plaća!!!

 • AdActa
  AdActa   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:41

  Jutarnji list javlja da je njen prijatelj ministar stopirao nabavu. Inače, ne slažem se s mišljenjima da je ovaj slučaj za USKOK. Sirotu gospođu bi trebalo smjestiti u neku psihijatrijsku ustanovu i podvrći terapiji elektrošokovima. Treba biti psihićki poremećen za ideju da se u državi s gotovo 400.000 nezaposlenih i prezaduženoj, s umirićom privredom kupuje auto skuplji od pola milijarde kuna.

  • darko68
   darko68   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 15:50

   OK, skup je ali ipak ne toliko :-)...dakle skuplji od pola milijuna kuna!

  • AdActa
   AdActa   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:42

   Ispravci: psihički ... s umirućom ...

 • Lojzo
  Lojzo   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:20

  Zaboravila je naručiti da na sjedalu ima ku ac. Glupača, naj stvar zaboravila.

 • F.Čabrijan
  F.Čabrijan   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:18

  SDP-ovci su pošteni, a svagdje ima kukolja, ili negativna selekcija ljudi.

 • Leeds_United
  Leeds_United   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:16

  Jos treba napravit studiju ovakvog vozila po makadamu Like, pa predlazem da pozovu Jeremy Clarksona iz Top Gear-a da im napravi test ovog vozila. Koja je ovo sramota, i sto se sve kod nas radi? Imamo kvalitetnu zemlju, ali totalne nesposobne politicare koji vode ovu zemlju. Koliko treba jos cekati da imam na vlasti mlade ljude, skolovane i sposobne da vode ovu zemlju u funkciji njezinih gradjana pa da vise ne moramo gledati ovakve svinjarije koje rade drzavni djelatnici i rasipaju novac poreznih obveznika!!!

 • cicilinovo
  cicilinovo   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:15

  Metak u petak! Blažena Kina.

 • Perun
  Perun   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:14

  Malo mjesto Jastrebarsko obiluje zaštitarima okoliša i minstrima, Zmajlović, Strzirep, a sada i ova raskalašena novopečena ravnateljica. Ništa ne bi bilo čudno da nisu svi iz Jaske, iz SDP-a i ekološki osviješćeni. Milanoviću, nije ti lako, ovo je najblaže rečeno sramota i ne se trebao previše dvoumiti: smjena istog trenutka, kao i onoga tko ju je postavio.

 • cecchi
  cecchi   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 13:58

  http://www.jutarnji.hr/mihael-zmajlovic--moja-je-procjena-da-se-bertovic-moze-sazivjeti-s-plitvicama/1049023/

 • Avatar
  Avatar   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 13:46

  E, sad. Da ova ili bilo koja vlast u Hrvata ima imalo obraza i petlje, ova retardirana kokoš bi letjela sa svog državno-službeničkog mjesta da bi joj svo perje frcalo na sve strane. Ovako joj može samo par nas kretena s ovakvih foruma poželjeti da se spička u prvo drvo i tu u sedmoj brzini pa neko joj onda njenog SUVa plaćenog našim novcem i, na žalost, na tome će sve ostati. Govno jedno bezobrazno!!!

 • gospodin Cvetko
  gospodin Cvetko   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 13:29

  hm ... ajde još jednu na brzaka ... samo da obučem đemper ... mislim da konja treba da jaši svaki renđer
  no nije lijepo vidjet kokošu kako pastuha jaši ... pa je bolje da se za njom kao iza Chuk Norrisa sve praši

 • M.Trošelj
  M.Trošelj   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 13:22

  Automatsko isključivanje motora pri mirovanju vozila - da ne zaboravi ugasiti motor.
  Elektronski sustav za spriječavanje neželjene promjene voznog traka - da ne zaboravi kamo ide.
  Unutarnje zrcalo mora biti automatski zatamnjivo - da ne zaboravi.

  Ovako zaboravnoj bilo bi joj najbolje da zaboravi da je ravnateljica i da se ne pojavi na Plitvicama.
  Ako slučajno ne zaboravi trebao bo je podsjetiti na to Zoki.
  Problem bi mogao jedino biti ako Zoki misli da taj terenac nije Fabergé- ovo jaje, pa čemu onda naši protesti.

  • darko68
   darko68   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 15:54

   Pa da...ovaj auto ima toliko gadgeta da to nije normalno...i još ih nisu sve ni popisali zbog cenzure...ispušteno je da auto ima sustav za vožnju za osobe bez mozga!

 • starboard
  starboard   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 13:19

  Možda taj tip vozila ima na sicu ugrađen i adekvatan vibrator, presvučen originalnom ljudskom kožom.

  • F.Čabrijan
   F.Čabrijan   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:20

   Ova Ti je upitna primjedba dobra.

 • MaoZeDong
  MaoZeDong   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 13:01

  Evo primjera za USKOK. Ustanoviti kojem autu odgovaraju ove precizne specifikacije i malo obići sve dealere koji taj auto prodaju.
  Znači...kokošu ne samo smijeniti nego i kazneno goniti za korupciju.

  • F.Čabrijan
   F.Čabrijan   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:22

   @Mao. Oštar si. Nema tu korupcije već bahatosti do bola.

 • gospodin Cvetko
  gospodin Cvetko   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:51

  hm hm hm ... neko u klin a neko u ploču ... kako kaže roker ... hoću najbolje i to hoću sada
  dok je na vlasti ovako glupa vlada ... rezanje štednja odricanja ... to je za retardine bedake
  a za nas gore nema te tlake ... osim toga to nije posao vlade kako kaže naš razboriti Zoki
  sa tim nek se bakću ministarstva ... a vlada će se bavit i dalje mrcvarenjem gospodarstva
  eto radništvo je najveći uteg u toj grani ... najbolje ga poslat vani ... u domovini ima pak da
  ostanu samo prava gospoda ... i to plemenitog Glembajevskog roda ... sve dok opet nedaj
  bože ... nekog ušljivog Tita na ove prostore ... ne donese roda ...

 • ivano
  ivano   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:49

  Pa neće se FIĆOM voziti po šumama i gorama njene zemlje ponosne. Ljudi oladite malo. Ženi treba jedan BMV 5 pa što ste ljubomorni. Po šumama zemlje ponosne ima sve više i više blata pa možda nas drugarica izvleče van.

  • F.Čabrijan
   F.Čabrijan   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:29

   @ Drugarica je štićena osoba od medvjeda i vukova.

 • transparentna
  transparentna   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:48

  premijer je nedavno rekao da je " Hrvatska zemlja paradoksa " i neki su mu jako zamjerili - ali to je do zla boga istinito. Postave te na odovornu fonkciju - jer tražili su povjerenje a vjerujem i rezultate - prije svega, a umjesto toga - dobiju narudžbu za auto snova. Kamo sreće da uz funkcije idu i "ti mehanizmi za alarm kad si skrenuo s puta" - manje bi paradoksa procurilo u javnost. Kakav tužan paradoks - u zemlji s gotovo 340.000 nezaposlenih , u kojoj ministar financija muku muči s proračunom za ovu i slijedeću godinu , u kojoj gospodarstvo diše na slamku ....u kojoj bi svi trebali biti svijesni sadašnjosti. Hoće li ga premijer presijeći?

 • Patriot
  Patriot   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:27

  Karakteristike joj je napisala neka auto kuća, ni prvi ni zadnji put. Kako veli Purger, isti je čas smjenit, a glupana koji ju je postavio pozvat na red ...

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 14:59

   Glupača, poprilična. Da je uzela Mercedesa klase G,koji je skuplji od ove igračke, nitko ne bi riječ kazao. Terenac pravi - Mercedes G, LandRover (i to Defender) te možda Toyota LandCruiser su jedno, luksuzni i prepun plastike SUV (govno od auta za taj novac, posebice za Liku) sasvim nešto drugo ...

 • NedjeljniKomentarBlog
  NedjeljniKomentarBlog   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:14

  Zašto je podnaslov "Ignoriranje stvarnosti"?

  Stvarnost je da porezni obveznici mogu platiti koliko treba (pogotovo kad je novac već prikupljen kroz proračun).
  A čak i ako ne bude dovoljno, može se država još malo zadužiti. 600 tisuća kuna nije ništa. Radi se o smiješnoj cifri.
  Proračunski deficit bit će oko ***15 000*** takvih terenaca. Zato čitatelje molim da se ne uzbuđuju. Ako vas zanima na čega se troše veliki novci, pogledajte državni proračun.

  I još nešto. Zar želite da se ravnateljica jednog od najelitnijih nacionalnih parkova vozi u Ladi terencu?
  Zaboga, imajmo malo dostojanstva!

 • paparamericano
  paparamericano   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:08

  izgleda da ta Bertovićka se ne servisira redovno (ako me razumijete) pa izgubljeno želi nadomjestit velikim i snažnim! hehehe

 • Kukurac
  Kukurac   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:58

  Eeeeeeeeeejjj šta vam je ljudi...pa to su naši......za to smo se borili...

 • qkrivi
  qkrivi   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:43

  Pravda i pravednost, socijalna osjetljivost i štednja! Jebem vam mater komunjarsku!

 • Asfaltino
  Asfaltino   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:40

  Dati otkaz kučki. Odmah.

 • Purger
  Purger   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:32

  Ovo je slučaj u kojem bi premijer morao pokazati zašto prima plaću i narediti ministru Zmajloviću da smijeni ravnateljicu Bertović.
  Nakon toga bi se ministar Zmajlović trebao ispričati javnosti zbog imenovanja pogrešne osobe.

  Osoba koja vodi javnu ustanovu i odluči naručiti ovakav automobil ili ne zna u kojoj državi živi i koja je situacija ili to jako dobro zna, ali razmišlja isključivo i samo o svojoj stražnjici na toplom kožnom sjedalu.
  Da li bi takva osoba na poziciji na kojj je možda mogla napraviti još štete u budućnosti?
  Možda bi mogla potpisati neki čudan ugovor?

  SDP bi trebao biti jako svjestan toga što se dogodilo HDZ-u.

  • MaoZeDong
   MaoZeDong   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 12:57

   Odlično. Potpisujem svaku riječ.

 • Leeds_United
  Leeds_United   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:26

  A da li bi ova primadona mozda sjela u Daciu Sandero koja kosta 15 000Eur??? Lako je tudjim k..... po gloginjama klatit. Nek plati iz svog dzepa 600 000kuna za taj auto!

  • tone
   tone   Objavljeno: 13. studenog 2012. u 11:59

   ma kakav sandero, koji qrac će njoj i 99% ostalih ravnatelja, direktora i ostalih uhljeba službeni auto. Pa kamo se to ona i ostali moraju vozit za potrebe posla?