Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
20. veljače 2019.
Šetnje po biralištima

NAJVEĆE ZANIMLJIVOSTI IZBORA U Kumrovcu HDZ isturio Broza, Prgomet "nadmašio" Mađerić

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL
Foto Sanjin Strukić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 22. svibanj 2017. u 7:00 2017-05-22T07:00:04+02:00

Da je HDZ na ovim izborima nastojao u što većoj mjeri promovirati nova lica, nije novost. U Kumrovcu su zaigrali i na poznato prezime pa se u utrku za vođenje tog grada uključio Tomica Broz

Poželio urednik portala tekst radnog naslova "U Vrgorcu izabrali vanzemaljca koji na prošlim izborima nije dobio niti jedan glas". Super. U Vrgorcu je sve moguće, pa i da se prizemlji neki brod iz druge galaksije. Nije da su stigli vanzemaljci, ali HSP AS je u utrku za gradonačelnicu gurnuo djevojku koja na prošlim redovnim izborima još nije imala pravo glasa.

Domicilnom stanovništvu očito se nije svidjela mogućnost da grad vodi 19-godišnja studentica brodske elektrotehnike i informatike i stoperica ženskog nogometnog kluba iz Ljubuškog u BiH, koja se, eto, iz susjedne države doselila ima nepuno desetljeće. Ipak uspjela je osvojiti potporu 92 birača ili 2,46 posto, a s tom potporom u vodu pada njen naum "brendiranja vrgoračkih jagoda", koje su odavno izbrendirane. Ne bude li nekih vanzemaljskih potresa Vrgorac bi napokon mogao mirno "poslovati" u četverogodišnjem mandatu, bez izvanrednih izbora na koji su se građani proteklih godina nahodali. Naime, Ante Pranić, iz Nezavisne liste mladih u prvom je krugu potvrdio gradonačelničku poziciju s osvojenih 60,68 posto glasova, ostavljajući iza sebe Nikolinu Andačić, novo lice HDZ-a s osvojenih 35,10 posto glasova.

Vanzemaljac se, međutim, pojavio u jednoj glasačkoj kutiji u Splitu. Povratak na političku scenu Željka Keruma je toliko uzbudio da je jedan od glasačkih listića ubacio u krivu kutiju. Pokušala mu je supruga Fani pomoći da grešku ne napravi, ali jednostavno nije išlo.

"A u krivu sam ubacio...", promrmljao je Kerum pa se koncentrirao da grešku ne ponovi. I na kraju zaključio: "Samo jednu san falija".

Da je HDZ na ovim izborima nastojao u što većoj mjeri promovirati nova lica, nije novost. U Kumrovcu su zaigrali i na poznato prezime pa se u utrku za vođenje tog grada uključio Tomica Broz. Iako dijeli prezime s nešto poznatijim Brozom, nije mu pomoglo, s osvojena 163 glasa ili 20,55 ostao je na trećem mjestu, a u drugom krugu će se za čelnu osobu Kumrovca boriti kandidat HNS-a i kandidat kojeg podržavaju SDP, HSU, HSLS i Laburisti.

U Zagrebu je, pak, novo-staro lice HDZ-a Drago Prgomet u teškoj borbi. Naime, u mrtvoj je trci s Margaretom Mađerić, HDZ-ovom kandidatkinjom za gradonačelnicu prije četiri godine. Ona je tada osvojila 5,41 posto glasova, Prgomet je trenutno na 5,59.

A kakvi bi to izbori bili da se netko ne potuče, pa je tako u sinjskom kraju, točnije naselju Rumin intervenirala policija. Jedan od kandidata za općinskog načelnika provocirao je na što je skočio adrenalin jednog razvojačenog branitelja, a da se ne nađu u ozbiljnom klinču spriječila je policija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka