Zanimljiv detalj

Mlada Gabrijela Žalac jahala je konja u Škorinom spotu “Ne dirajte mi ravnicu”. No glazba nije jedino što ih veže

P. N.

Ulogu je, kažu njeni prijatelji, dobila ulogu zahvaljujući tome što se nije bojala jahati. Gabrijela Žalac je imala baku na selu, kod koje joj je već od djetinjstva nestao strah od konja



Spot za veliki domoljubni hit “Ne dirajte mi ravnicu” skorašnjeg predsjedničkog kandidata Miroslava Škore krije u sebi i jedan, iz današnje političke perspektive, vrlo zanimljivi detalj. U njemu je, naime, kako otkrivaju 24 sata, glumila današnja HDZ-ova ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac. 


Ulogu je, kažu njeni prijatelji, dobila ulogu zahvaljujući tome što se nije bojala jahati. Gabrijela Žalac je imala baku na selu, kod koje joj je već od djetinjstva nestao strah od konja.


– Gabrijela se jedina nije bojala konja – rekla je za 24 sata njezina prijateljica Marija Pavković, koja kaže da je Žalac od malih nogu bila izrazito svestrana i nadarena. U spotu “Ne dirajte mi ravnicu” nastupa Kulturno-umjetničko društvo “Lisinski”, a ona tu jedina jaše, uz jednog mladića. Pavković navodi i kako je spot bio snimljen na video kasetu i prodavan u dobrotvorne svrhe, za pomoć prognanicima i izbjeglicama, kojih je tad u Hrvatskoj bilo više od pola milijuna. 




– Bila je jedna od najboljih plesačica, tad je imala manekensku figuru za razliku od danas – kaže Danijel Šota.


Glazba, međutim, nije jedino područje suradnje Škore i Gabrijele Žalac. Tvrtka u kojoj Škoro ima pet posto vlasništva – Omega software – dobiva, naime, veliki novac od njenog ministarstva.  Ova izrazito brzorastuća informatička tvrtka je 2013. godine imala 18 milijuna kuna prihoda, da bi već 2017. godine narasla na 37 milijuna kuna. Ova godina mogla bi biti rekordna, jer su, piše 24 sata, u prvih šest mjeseci za usluge od Države dobili nešto više od pet milijuna kuna, a većinu, četiri milijuna, od Ministarstva regionalnog razvoja.