Velika čistka

Ministar zdravlja Siniša Varga smjenjuje sve šefove klinika

Ljerka Bratonja Martinović

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Postupak reizbora morat će proći i svi pročelnici zavoda i voditelji bolničkih odjela, a oni koji su na dužnosti dulje od osam godina morat će ustupiti mjesto drugima



Nakon što je smijenio sanacijske upravitelje državnih bolnica, ministar zdravlja Siniša Varga odlučio je promijeniti kompletan kadar koji upravlja bolničkim klinikama i zavodima. Svi će predstojnici klinika, pročelnici zavoda i voditelji odjela u KBC-ima, kliničkim bolnicama, klinikama te općim i specijalnim bolnicama u idućih šest mjeseci proći postupak reizbora, a oni koji su na toj funkciji dulje od osam godina, morat će ustupiti mjesto drugima.


 Ministar Varga odlučio je izmjenom Pravilnika o uvjetima za unutarnji ustroj kliničkih zdravstvenih ustanova te Pravilnika o uvjetima za unutarnji ustroj općih i specijalnih bolnica skratiti dosad neograničeni mandat šefova klinika.

U bolnicama taj potez već tumače kao postavljanje politički podobnog kadra koji neće pružati otpor u provedbi zdravstvene reforme ili Varginog masterplana koji predviđa bitne promjene u funkcioniranju bolničkog sustava.


Opširnije u tiskanom izdanju