Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Nekadašnji ministar zdravstva

Milinović podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Ličko senjskoj županiji

Milinović podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Ličko senjskoj županiji
Milinović podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Ličko senjskoj županiji
Autor:
Objavljeno: 3. siječanj 2018. u 22:39 2018-01-03T22:39:00+01:00

Milinović je na lokalnim izborima u svibnju ove godine izabran za ličko senjskog župana, ali je HDZ doživio veliki neuspjeh u toj županiji budući da je po prvi puta izgubio vlast u Gradu Gospiću

Nekadašnji ministar zdravstva u vladama HDZ-a Darko Milinović podnio je večeras ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Ličko senjskoj županiji zbog toga jer nije zadovoljan kadrovskim rješenjem Vlade za poziciju ravnatelja Nacionalnog parka (NP) Plitvička jezera.

Na natječaju za poziciju prvog čovjeka NP-a kojeg je provelo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pobijedio je Tomislav Kovačević, a ne kandidatkinja koju je podupirao Milinović. Na čelu spomenutog ministarstva je Tomislav Ćorić.

Milinović je ostavku dao na večerašnjoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a, a za povjerenicu je izabrana Ivana Krmpotić.

Milinović je na lokalnim izborima u svibnju ove godine izabran za ličko senjskog župana, ali je HDZ doživio veliki neuspjeh u toj županiji budući da je po prvi puta izgubio vlast u Gradu Gospiću gdje je pobijedio nezavisni kandidat Karlo Starčević. Milinović je bio u svojevrsnoj nemilosti u četiri godine tijekom kojih je na čelu HDZ-a bio Tomislav Karamarko.

Naime, na izborima u HDZ-u u proljeće 2012. na kojima je Karamarko pobijedio Milinović je bio njegov najkritičniji suparnik optužujući ga da je u kampanji koristio podatke iz vremena dok je bio na čelu tajne službe. Ipak je na izbornom Saboru HDZ-a u proljeće 2016. bio izabran u predsjedništvo stranke. Još uvijek nije jasno ima li Milinović podršku lokalne organizacije stranke i je li ovo kraj njegove političke karijere. Navodno će sve objasniti na konferenciji za novinare.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze