Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. siječnja 2019.
Odnosi nisu idilični

Milanović se ne boji za poziciju: 'U SDP-u su uvijek potresi kao u Kaliforniji i Japanu, ali tamo je super'

Foto D. Jelinek
Foto D. Jelinek
Autor:
Objavljeno: 20. prosinac 2015. u 7:21 2015-12-20T07:21:00+01:00

Kako se može čuti, Komadina je rekao da bi pod hitno u roku od 24 sata trebalo sazvati sjednicu Glavnog odbora, a Rajko Ostojić je čak predlagao da se pokrene izjašnjavanje članstva, dok je Leko govorio o tome da se vuku potezi suprotni zaključcima Glavnog odbora

Na pitanje hoće li njegov odlazak s  mjesta premijera značiti i odlazak s čela SDP-a, te očekuje li potrese u  stranci Milanović je odgovorio:  SDP je  uvijek u potresima, kao Kalifornija i Japan, ali tamo je super.

Što se tiče jednog dijela SDP-ovaca s kojima smo sinoć razgovarali čini se da ne treba pretjerano strahovati, jer smatraju da je Milanović na kraju iz izbora i pregovora nakon izbora izvukao najviše što se moglo.

Na sastanku s mostovcima Milanović je kako doznajemo želio doznati tko je i kako uime njegove stranke radio pritisak na njihove zastupnike i tražio je da se jedan po jedan izjasne o tome. Previše pritužbi navodno nije bilo.

Vrh SDP-a održao je sjednicu Predsjedništva uoči nastavka pregovora s Mostom, na kojoj je, kako je novinarima u prolazu objasnio Zlatko Komadina, većinom glasova podržan Milanovićev prijedlog o tome da se potpiše tripartitni sporazum o formiranju vlade.

No, kako se saznaje, Milanovićev prijedlog opet nije prošao glatko, kao ni ovotjedni obrat u vezi podrške Mostu: tri člana Predsjedništva - Zlatko Komadina, Rajko Ostojić i Davor Bernardić - ali i predsjednik Glavnog odbora Josip Leko, koji međutim nije formalni član Predsjedništva, ali sjednicama uvijek prisustvuje, u raspravi su kazali kako se ovako krupne odluke ne mogu donositi bez Glavnog odbora.

Kako se može čuti, Komadina je rekao da bi pod hitno u roku od 24 sata trebalo sazvati sjednicu Glavnog odbora, a Rajko Ostojić je čak predlagao da se pokrene izjašnjavanje članstva, dok je Leko govorio o tome da se vuku potezi suprotni zaključcima Glavnog odbora. Komadina je navodno kazao da bi on u svakom slučaju bio protiv tripartitnog sporazuma jer on uključuje HDZ: »Most da, svakako, ali ne i HDZ«, rekao je navodno Komadina.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka