Hoće li doći do TV dvoboja

Milanović prihvatio poziv za sučeljavanjem u »Nedjeljom u 2«, Karamarko šuti

Dražen Ciglenečki

»Predsjednik SDP-a u više je navrata i sam pozivao Karamarka na razgovor o svim relevantnim temama, stoga, naravno, prihvaća da to bude i u emisiji »Nedjeljom u 2«. Nadamo se da će se predsjednik HDZ-a također odazvati«, rekli su nam u SDP-u



ZAGREB » Premijer Zoran Milanović nema želju s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom razgovarati iza zatvorenih vrata, ali odmah je prihvatio poziv Aleksandra Stankovića da njih dvojica održe debatu u HTV-ovoj emisiji »Nedjeljom u 2«.


Što se Karamarka tiče, unatoč našim nastojanjima da doznamo je li i on spreman na ovakav javni sastanak s Milanovićem, nismo to uspjeli. Od Karamarkove službe za odnose s javnošću nismo jučer dobili nikakav odgovor.


   »Predsjednik SDP-a u više je navrata i sam pozivao Karamarka na razgovor o svim relevantnim temama, stoga, naravno, prihvaća da to bude i u emisiji »Nedjeljom u 2«. Nadamo se da će se predsjednik HDZ-a također odazvati«, rekli su nam u SDP-u.




   A Stanković nam je objasnio kako je došlo do toga da dvojici vodećih hrvatskih političara predloži da gostuju u njegovom talk showu.


   – U nedjelju tijekom razgovora s Ivom Josipovićem, usred emisije, palo mi je na pamet da uputim poziv Milanoviću i Karamarku, s obzirom da prvi nije bio u mojoj emisiji otkad je premijer, a drugi nikad. Pomislio sam, možda bi pristali zajedno doći, kad to već pojedinačno odbijaju. Dakle, bio je to, istina, neformalan, ali sasvim ozbiljan poziv, rekao nam je Stanković


   No, osim pristanka spomenute dvojice, da bi se realizirala Stankovićeva zamisao o televizijskom sučeljavanju Milanovića i Karamarka, potrebno je da je prethodno odobri Lamija Alečković, rukovoditeljica Informativnog medijskog servisa.    


   Podsjetimo, Karamarko je u petak pisao Milanoviću, predlažući mu da se sastanu kao »prvi korak u prevladavanju dubokih podjela«, a u vezi s obilježavanjem važnih događaja iz hrvatske povijesti. U subotu je Karamarko izjavio da misli da »najveća oporbena i stranka koja je na vlasti moraju voditi neki dijalog«.


No, iz SDP-a su odgovorili priopćenjem u kojem su predsjedniku HDZ-a sugerirali da je Sabor pravo mjesto za takav dijalog. Karamarko je, međutim, dosad izbjegavao bilo kakvu izravnu javnu komunikaciju s Milanovićem. Prije dva mjeseca, Karamarko je upozorio da se Milanović »gadno prevario ako misli da ću ja glumiti drugog ovna na brvnu«.


To je premijera ponukalo da šefa parlamentarne oporbe ipak pokuša dovesti pred televizijske kamere. » Idemo, karte na stol. Ljudi imaju vrlo jasan izbor, a imali bi još jasniji da vide tko se to Hrvatskoj nudi za premijera. Zato premijerskog kandidata pozivam na debatu«, rekao je Milanović novinarima sredinom ožujka.


   Ali, njegov izazivač odmah je otklonio takvu mogućnost. »Ne, ne, ne, ne, ne… TV dvoboj bit će s argumentima i programima, mi sa svojim, a on s onim što je napravio. To je TV dvoboj i mi ćemo odlučiti kad će biti, ako će biti«, uzvratio je Karamarko.