Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 6
Sutra: 0° 0° 6
24. siječnja 2019.
Kraj sage

Milanović o osnutku Odbora za Oluju: 'Jesmo to konačno riješili?'

Milanović o osnutku Odbora za Oluju: 'Jesmo to konačno riješili?'
Milanović o osnutku Odbora za Oluju: 'Jesmo to konačno riješili?'
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2015. u 11:20 2015-05-21T11:20:00+02:00

Premijer Zoran Milanović kratko je prokomentirao usvajanja odluke

ZAGREB – Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Premijer Zoran Milanović kratko je prokomentirao usvajanja odluke i pritom se neizravno referirao na jučerašnju izvanrednu konferenciju za novinare predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Upitao je, naime, ministra obrane Antu Kotromanovića je li to pitanje konačno riješeno, te potom dodao: »Neće biti izvanredne presice?«

 Ministar Kotromanović izrazio je nadu da je sada sve riješeno te da neće biti izvanredne konferencije za novinare.

Uz Kotromanovića, koji je predsjednik Organizacijskog odbora, u odboru su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Drago Lovrić, te po jedan predstavnik Hrvatskoga sabora, Ureda predsjednice Republike, Ureda predsjednika Vlade, MUP-a, Ministarstva branitelja te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Članovi Organizacijskog odbora bit će i predstavnici Zagreba i Knina, a po potrebi će Kotromanović moći uključiti i druge osobe.

Novac za organizaciju proslave 20. obljetnice »Oluje« osigurava se u proračunu za ovu godinu na razdjelima nadležnih državnih tijela.

Vladina odluka uslijedila je nakon što je u srijedu Odbor za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice »Oluje« jednoglasno odlučio da će obljetnica biti obilježena vojnim mimohodom u Zagrebu 4. kolovoza i središnjom proslavom 5. kolovoza u Kninu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka