Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 18° 21° 1
25. travnja 2018.
Premijer ne odustaje

Milanović o aferama: U odnosu na DORH smo u velikom hendikepu, puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija

Zoran Milanović / Foto D. JELINEK
Zoran Milanović / Foto D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 3. travanj 2014. u 15:31 2014-04-03T15:31:00+02:00

»Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ«, kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice »gdje je novac, gdje je zadnja lipa«

ZAGREB – Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je danas slučajeve Sabo i Lovrić Merzel poručivši kako afere uvijek štete, ali SDP ne bježi od političke odgovornosti.

»Mi smo u odnosu na DORH u velikom hendikepu jer puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija i s web stranica«, rekao je Milanović novinarima nakon predaje lista za europske izbore.

Poštuje, kaže, rad USKOK-a i DORH-a i ne dovodi ih u pitanje, a na kraju će se pokloniti odluci suda.

»Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ«, kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice »gdje je novac, gdje je zadnja lipa«.

Ne dopuštam da se SDP dovodi u vezu s tim i sve ovo skupa nema veze s SDP-om, poručio je Milanović.

»Boriš se za povjerenje građana non-stop, teško ga je održati u ovakvoj situaciji, jer je filozofija u ovom trenutku da su svi isti, a nema smisla da ja ponavljam da nisu svi isti, nego da su razlike ogromne«, rekao je šef SDP-a.

Na pitanje hoće li u srijedu na Predsjedništvu biti riječi o slučaju Merzel odgovorio je potvrdno.

Rekao sam već kakve ćemo odgovore tražiti u vezi vukovarskih slučajeva, a odlučit ćemo kao Predsjedništvo stranke u skladu sa Statutom, koji možemo tumačiti na ovaj ili onaj način, ali od političke odgovornosti ne možemo pobjeći, jer smo tu da politički odgovaramo, kaže Milanović. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka