Ponedjeljak, 8. veljače 2016.
Premijer ne odustaje

Milanović o aferama: U odnosu na DORH smo u velikom hendikepu, puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija

Zoran Milanović / Foto D. JELINEK
Zoran Milanović / Foto D. JELINEK
Autor: HINA
Objavljeno: 3. travnja 2014. u 15:31

»Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ«, kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice »gdje je novac, gdje je zadnja lipa«

ZAGREB  – Premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović komentirao je danas slučajeve Sabo i Lovrić Merzel poručivši kako afere uvijek štete, ali SDP ne bježi od političke odgovornosti.

»Mi smo u odnosu na DORH u velikom hendikepu jer puno stvari ne znamo i saznajemo ih iz medija i s web stranica«, rekao je Milanović novinarima nakon predaje lista za europske izbore.

Poštuje, kaže, rad USKOK-a i DORH-a i ne dovodi ih u pitanje, a na kraju će se pokloniti odluci suda.

»Čitajući optužnice, mogu ljudima vjerovati na riječ«, kazao je Milanović najavivši da će Sabu na sjednici Presjedništva SDP-a vrlo otvoreno pitati o nekim stvarima iz optužnice, primjerice »gdje je novac, gdje je zadnja lipa«.

Ne dopuštam da se SDP dovodi u vezu s tim i sve ovo skupa nema veze s SDP-om, poručio je Milanović.

»Boriš se za povjerenje građana non-stop, teško ga je održati u ovakvoj situaciji, jer je filozofija u ovom trenutku da su svi isti, a nema smisla da ja ponavljam da nisu svi isti, nego da su razlike ogromne«, rekao je šef SDP-a.

Na pitanje hoće li u srijedu na Predsjedništvu biti riječi o slučaju Merzel odgovorio je potvrdno.

Rekao sam već kakve ćemo odgovore tražiti u vezi vukovarskih slučajeva, a odlučit ćemo kao Predsjedništvo stranke u skladu sa Statutom, koji možemo tumačiti na ovaj ili onaj način, ali od političke odgovornosti ne možemo pobjeći, jer smo tu da politički odgovaramo, kaže Milanović. 

Komentari

15
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • popkorn
  popkorn   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 23:35

  Policija se pojavila na vratima uglednog zagrebačkog profesora, kako bi s njim obavila obavijesni razgovor, po naređenju svojih kolega iz PU Splitsko - dalmatinske. Doznavši za to, kontaktirali smo spomenutog profesora, ali nas je zamolio da s detaljima niti njegovim imenom za sad ne izlazimo u javnost - jer će to on sam uraditi u svom članku koji bi trebao izaći sutra, u novinama za koje inače piše kolumne. Tako, teška srca, moramo kolegi i prijatelju prepustiti čast da sam prvi ispriča svoje doživljaje s Ostojićevim drugovima organima reda i mira, kojima je ova istraga očito postavljena kao prioritetan zadatak.

  Povod obavijesnog razgovora? "Napad koji se dogodio 23. veljače u Splitu". Na koji je način policija došla do spomenutog profesora, kad se zna da dotični sa Splitom nema ama baš ništa, a s Antom Tomićem još manje, osim što zastupa suprotan svjetonazor? Kako se ne radi o krivičnom djelu, već prekršaju javnog reda i mira, eventualno realnoj uvredi, i nama je malo čudno da se pokreće policijska akcija ovakvih razmjera koja iz Splita seže čak do 400 kilometara udaljenog Zagreba. Izgleda da su kriteriji po kojima se dolazi na "listu najtraženijih" Ostojićeve policije oni naslijeđeni iz komunizma: moralno - politička nepodobnost.

  Radi li se tek o cimanju po sistemu "ajmo malo prodrmati sumnjiva lica, da ih isprepadamo, možda nam nešto otkriju" ili policija ima kakva saznanja o tome da sveučilišni profesori noću oblače fantomke i putuju inkognito do Splita kako bi zaslužnim partijskim drugovima sasuli kantu fekalija na glavu, što je očito u ovoj zemlji ozbiljniji zločin nego krađa od siromašne vukovarske djece? Hoće li se pod istragom naći i njegova diploma i doktorat?

  Kako god, na naše veliko žaljenje, o detaljima vas ne možemo izvijestiti sad. Tu čast ipak moramo prepustiti kolegi koji je bio na obavijesnom. Ali priča o istrazi državnog neprijatelja broj jedan i ovom mučkom napadu na tekovine antifašizma oličene u Anti Tomiću svakako slijedi.

  • spektakl
   spektakl   Objavljeno: 4. travnja 2014. u 8:31

   A kako rade ostle europske policije? Hajde ti to nama objasni kad kažeš da naša radi po nasljeđu iz komunizma.

 • spectator13
  spectator13   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 19:52

  Seraxy, što te tako osobno pogodilo? Da li možda hoćeš ukidanje sudbene vlasti i ostanak samo partijske milicije? Reci što te muči - raspad partije ili kriminalna umreženost?

 • Slobodni
  Slobodni   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 18:34

  Ako je Milanović završio pravni fakultet, to sada svojim izjavama negira.

  • popkorn
   popkorn   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 23:45

   Milanović završio pravni fakultet, e da i to na sarajevskoj čaršiji za 100 tadašnjih YU dinara , 20 dinara zaradio je prodajući bozu i šerbet , a 80 na šibicarenju

  • saraxy
   saraxy   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 19:09

   Prema Ustavu i Zakonu, DORH je u prednosti prema okrivljeniku. to je i cijela poanta brojnih zakona kojima se uređuje rad DORH-a. Žalosno što ne znaš ni zakone vlastite zemlje i nije ti neugodno ovako javno pokazati svoje neznanje i neobrazovanost.

 • stanoje
  stanoje   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 18:15

  Je zoki, tvom je starom bilo lakše. Tada su dorhovci i morhovci išli po mišljenje u komitet.

 • kirci87
  kirci87   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 17:14

  ON nebog niš nezna,ma zna di je Brkić školu finil,kulko je Sanader maznul,va čijen je stanu Kosorica ki ševi Kolindu,ma ni ni čudo da svoji tati ne vidi,kad je zaposlen da prati HDZ.

  • popkorn
   popkorn   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 20:35

   BEDNJO SU BREŠČECI , BEDNJO SU DÄLČECI
   ČUĆA , PUROUNI GIZDAUVI
   BEDNJO JA MUMICO, ÄČEK I HIŽICO
   TÜJ SU PEJDAUŠI PRAUVI

 • spectator13
  spectator13   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 16:41

  Milanoviću, jesi kada na studiju (ili u EU) čuo za pojam trodioba vlasti?
  A jesi kada možda čuo za Hypo afere - to ima veze s ovim što stoji do tebe.

  • saraxy
   saraxy   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 19:07

   Daj nama neukima molim te pojasni čime Milanović krši trodiobu vlasti?!? Znaš li ti uopće što je to trodioba vlasti ili bebećeš napamet!

 • Blues
  Blues   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 16:03

  Meni se vidi da zato zna tandem Karamarko-Brkić, pa ste onda i u odnosu na njima u hendikepu.

  • Blues
   Blues   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 16:06

   ....pa gdje su vaši obavještajni izvori? nakon dvije godine samo Vasin plagijat a "kriminalna organizacija opljačkala Hrvatsku"

 • koltrina
  koltrina   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 15:45

  Milanoviću, najbolje bi bilo da reagiraš sa zadrškom od najmanje 5 dana. Zar nemaš oči i uši, gdje ti živiš. Gdje ima dima ima i vatre - kažu stari

  • Patriot
   Patriot   Objavljeno: 3. travnja 2014. u 17:42

   ... a ja velim da u njega nije problem što nema uši ili oči, već što nema onog između ...