Reakcija na prilog - slučaj

Mikleušević Pavić traži odgovornost zbog priloga iz Ljubuškog

Siniša Pavić

Novinarska sloboda uključuje istinu i objektivnost, kazuje tako jučer, Mikleušević-Pavić



ZAGREB – Da je lakše mijenjati ljude nego li loše navike, pokazao je Dnevnik 3 HTV-a što ga je u subotu uređivao i vodio Siniša Kovačić i u njemu prikazan izvještaj Miljenka Karačića o prosvjedu u Ljubuškom zbog prikazivanje dokumentranog filma »Neđo od Ljubuškog« autorice Svetlane Broz.


Reakcija v.d. urednice Informativnog programa HTV-a Sanje Mikleušević-Pavić na prilog u kojem ni riječi nije bilo o Nedjeljku Galiću, kao ni o premlaćivanju njegove supruge Štefice, pokazuje međutim kako će novoizabrano vodstvo HRT-a makar pokušati loše navike mijenjati. Novinarska sloboda uključuje istinu i objektivnost, kazuje tako jučer, Mikleušević-Pavić


– U ovom slučaju nisu poštovani postulati naše profesije, jer gledatelji nisu dobili i drugu stranu priče koja se odnosi na samu temu filma nakon kojeg je napadnuta i pretučena supruga pokojnog Nedjeljka Galića, Štefica Galić. U tom smislu izostale su osnovne informacije, a gledatelji su ne samo dovedeni u zabludu, nego, zbog načina na koji je prilog napravljen, nisu mogli shvatiti tko protiv čega prosvjeduje i o čemu je uopće riječ. Iako sam tek pet dana na čelu programa, zbog ovog priloga koji je prerastao u slučaj, kao vd. urednice IP-a preuzimam svoj dio odgovornosti, a nju ću zatražiti i od urednika i novinara – poručuje Sanja Mikleušević-Pavić.