Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Bivši predsjednik o referendumu

Mesić: Koji bi idiot još želio stvoriti Jugoslaviju?

Stjepan Mesić, Foto: D. JELINEK
Stjepan Mesić, Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2012. u 21:23 2012-01-22T21:23:49+01:00

Europa se udružuje, to je milenijski pothvat. Mi moramo ući u taj pothvat koji je od posebnog značaja ne samo za nas već i za našu regiju, za jugoistok Europe“, ocijenio je bivši hrvatski predsjednik

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je večeras kako je zadovoljan privremenim rezultatima referenduma koje govore da je 67 posto hrvatskih građana za ulazak u EU.

„Zadovoljan sam, a prilikom mog glasovanja jutros rekao sam da će za biti oko 60 posto. Dakle to je više nego što sam mislio“, kazao je Mesić.

Odaziv birača na birališta je, kako je kazao, nešto manji, no to je, po njegovom mišljenju razumljivo, jer su građani zasićeni, ne samo glasovanjem već i politikom.

„Europa se udružuje, to je milenijski pothvat. Mi moramo ući u taj pothvat koji je od posebnog značaja ne samo za nas već i za našu regiju, za jugoistok Europe“, ocijenio je bivši hrvatski predsjednik dodavši da kad se Europa udruži bit će isključen rat kao političko sredstvo.

„Države u Europi će ostati to što jesu, ali će narodi živjeti u svom ukupnom korpusu u toj udruženoj Europi. Nema više motiva za rat i da netko ide preko granice štiti tobože svoju nacionalnu manjinu“, naglasio je.

Upitan o tvrdnjama nekih pojedinaca koji kažu da se pokušava obnoviti Jugoslavija, Mesić je rekao kako su to „najobičnije gluposti“.

„To govore oni koji o politici ne znaju ništa, o strategiji ne znaju ništa! .Kada bi mi pokušali stvarati Jugoslaviju, kada bi bilo takvih naivaca koji bi to pokušali, svijet to ne bi dopustio“, naglasio je podsjetivši kako smo imali dva eksperimenta stvaranja Jugoslavije i oba su završila u moru krvi.

„Koji bi idiot još želio stvoriti Jugoslaviju? To samo neki politički nepismeni pokvarenjaci plaše ljude Jugoslavijom“, naglasio je Mesić.

O tome što ulazak Hrvatske u EU znači za zapadni balkan, Mesić je kazao kako je Hrvatska ispunila uvjete, ostvarila standarde, a to, kako je rekao, mogu i drugi.

„Summit EU koji je u Zagrebu održan 2000. godine donio je odluku. Zaključak je bio da zemlja koja ispuni uvjete sama ulazi bez ikakvog paketa, to smo mi sada učinili i drugi to moraju pratiti – ne ide se nikakvim konvojem već se ulazi pojedinačno“; poručio je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.