Rasipništvo zbog HDZ-ovog gradonačelnika

Luksuzno vozilo s osam zvučnika i trozonskom klimom za prvog čovjeka siromašnog Obrovca

Zlatko Crnčec

Ante Župan

Ante Župan

Javnost je gradonačelnika Antu Župana zapamtila iz slučaja od prije nekoliko godina. Mediji su pisali o odluci Gradskog vijeća Obrovca kojom je prenamijenjeno zemljište u vlasništvu obitelji Tomislava Karamarka u građevinsko zemljište. Gradonačelnik Župan tada je negirao bilo kakvu mogućnost da se radi o pogodovanju



Gradsko je vijeće Grada Obrovca početkom ljeta raspisalo natječaj za nabavku službenog automobila putem operativnog leasinga u kojem traži da vozilo među ostalim mora imati trozonski klima uređaj i snagu motora od najmanje 190, a najviše 210 kw; elektronsku pomoć za parkiranje naprijed i straga; radio uređaj s osam zvučnika, te pogon na sva četiri kotača.


Gradonačelnik Obrovca Ante Župan (HDZ) bio je nedostupan na mobitelu tako da nismo mogli dobiti njegov komentar ovog slučaja u kojem siromašna općina iz Zadarske županije nabavlja ovako luksuzan automobil. U Obrovcu HDZ ima gradonačelnika otkako se u Hrvatskoj održavaju lokalni izbori. Većinu u Gradskom vijeću održava pomoću SDSS-a. Od 13 vijećnika HDZ ima četiri, SDSS tri što im je dovoljno za minimalnu većinu.


Javnost je gradonačelnika Antu Župana zapamtila iz slučaja od prije nekoliko godina. Mediji su pisali o odluci Gradskog vijeća Obrovca kojom je prenamijenjeno zemljište u vlasništvu obitelji Tomislava Karamarka u građevinsko zemljište. Gradonačelnik Župan tada je negirao bilo kakvu mogućnost da se radi o pogodovanju. U svojim je odgovorima na pitanja novinara Karamarko naglašavao da nije samo zemljište u vlasništvu njegove obitelji prenamijenjeno građevinsko već i sva okolna čiji vlasnici nemaju nikakve veze s politikom.




Gradonačelnik Župan je 2014. u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju naglasio da je i DORH odbacio mogućnost da se tu radi o bilo kakvim nepravilnostima, te da ima dobrim odnose s Karamarkom budući da je Karamarko predsjednik njegove stranke.