Ponedjeljak, 5. listopada 2015.
Prijetnje zbog zdravstvenog odgoja

Lov na vještice: Otac prijavio učiteljicu jer »zagovara darvinizam«

Otac prijetio učiteljici otkazom jer »negira Boga koji je stvoritelj«, a njegovog sina vodi na krivi put / Foto V. KARUZA
Otac prijetio učiteljici otkazom jer »negira Boga koji je stvoritelj«, a njegovog sina vodi na krivi put / Foto V. KARUZA
Autor: Ljerka Bratonja Martinović
Objavljeno: 9. travnja 2013. u 7:00

Hoće li se ubuduće nastavnik morati izjasniti kao vjernik da bi stekao pravo raditi u struci ili da bi roditelji imali povjerenja u njegov rad, ističe nastavnica, koja je zbog prijetnji i neugodnosti koje je doživjela pismom reagirala na portalu udruge Nastavnici organizirano

ZAGREB  Zbog toga što je odbila pustiti njegovo dijete sa sata zdravstvenog odgoja, otac učenika u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi prijavio je učiteljicu prosvjetnoj inspekciji optužujući je za diskriminaciju, šikaniranje i huškanje djeteta protiv roditelja. Kao dokaz tome naveo je kako dotična učiteljica »zagovara Darwinovu teoriju evolucije« i »negira Boga koji je stvoritelj«, a njegovog sina vodi na krivi put. 

Vrijeđanje i pritisci

Zgrožena napadom koji je doživjela, učiteljica je na portalu »nastavnici.org« objavila pismo u kojem traži da se nastavnike zaštiti od roditeljskog zlostavljanja. Odgovornost za rješavanje ovakvih situacija morali bi, upozorava ova nastavnica, preuzeti škola i ministarstvo, jer ovako nastavnici moraju voditi privatne bitke s roditeljima zbog  vjerskih i inih svjetonazora.

U njenom je slučaju nakon uvođenja zdravstvenog odgoja, roditelj, koji je član konzervativne vjerske zajednice u okvirima Katoličke crkve, od nje ultimativno zahtijevao da pusti s nastave njegovo dijete u vrijeme zdravstvenog odgoja i da mu upiše neopravdane sate. 

– To mi se nije svidjelo, ali sam tenzije pokušala ublažiti činjenicom da je u trećem i četvrtom razredu zastupljenost po njemu spornih sadržaja svega dva sata godišnje, pa da nema potrebe za takvim metodama. Kako su tenzije u medijima rasle, tako je on pojačavao pritisak na mene. Počeo me verbalno vrijeđati i omalovažavati, podcjenjujući mene i profesiju kojom se bavim. Prijetio mi je da će se pobrinuti da dobijem otkaz jer dijete podučavam suprotno svjetonazoru kojeg gaji i pod kojim odgaja svog sina. Citiram neke od njegovih izjava: »Vi ste nitko i ništa«, »Žao mi je što sam vas ikad upoznao«, »Ja svom sinu govorim da nije ona kriva što je takva«, »Ja vas plaćam i pobrinut ću se da dobijete otkaz i da više nigdje ne radite« – navodi u pismu učiteljica.

Okidač za prijavu inspekciji, kaže, bila je njena izjava da radi u državnoj školi u kojoj je dužna slijediti naputke ministarstva, a ne Crkve, te da zato neće dijete pustiti iz učionice za vrijeme zdravstvenog odgoja. Situaciju je navodno pogoršala i činjenica da se radi o usvojenom djetetu. 

Na šteti i učenik

Zbog sukoba je, kaže nastavnica, na šteti i dječak, potpuno zbunjen sukobom oca i škole. 

– Živimo u 21. stoljeću i ne mogu prihvatiti lov na vještice kao nešto normalno. Radim pod stresom, bojim se tog roditelja i bojim se za svoju sigurnost jer on i dalje dolazi na roditeljske sastanke, a ostale roditelje huška protiv mene – požalila se na portalu nastavnica čudeći se nad činjenicom da roditelji za klevetanje nastavnika ne moraju odgovarati. »Krši li on moja ljudska prava? Hoće li se ubuduće nastavnik morati izjasniti kao vjernik da bi stekao pravo raditi u struci ili da bi roditelji imali povjerenja u njegov rad? Jesam li ja to optužena za Darwinovu teoriju evolucije, i ako jesam, kako da dokažem da u tome nisam sudjelovala?«, zaključuje ova nastavnica.

Slučajeva prijetnji nastavnicima zbog zdravstvenog odgoja već je bilo u više škola, a u nekima je uredovala i policija. Iz ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta poručili su tada kako se ne osjećaju odgovornim za incidente zbog uvođenja zdravstvenog odgoja. U udruzi Nastavnici organizirano i dalje tvrde kako su napadi na nastavnike posljedica nepripremljenosti projekta, zbog čega se u javnosti već mjesecima vodi jalova rasprava oko toga treba li nam, i kakav, zdravstveni odgoj. Udruge GROZD i Reforma podnijele su ovog tjedna Ustavnom sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti Odluke o kurikulumu zdravstvenog odgoja, tvrdeći da je program protivan Ustavu, zakonima i međunarodnim konvencijama, a traže uvođenje dva paralelna programa. 

Komentari

59
Morate biti prijavljeni ako želite ostaviti komentar. Prijavi se / Registriraj se
 • PH
  PH   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 23:41

  Tek 1992. godine, papa je priznao da je Galileo bio u pravu i da se zemlja okreće oko sunca ,a ne obratno i da su Đordana Bruna nepravedno ubili na lomači. Tko uopće dozvoljava tim zazivačima kiše da se mješaju u školstvo i nauku? Tko je uopće dozvolio VJEROVANJE tj vjeronauk u školama gdje se uči PONOVLJIVI I DOKAZANI eksperiment(sve izvan toga nije nauka ni ŠKOLSTVO). Naši političari? Tko su oni?Briga li njih uopće za edukaciju naroda ili politiziraju kako bi došli do sve većih vlastitih probitaka? Čiji smo mi, kakvih sve tipova , taoci?

 • hyperion
  hyperion   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 19:25

  Čudo od čovika 4-5. Zada Milanovića, Linića, Karamarka...

 • the best
  the best   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 18:13

  Mislite, lov na veštice ?!

 • mossudimaquina
  mossudimaquina   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 1:21

  darvinizam?! nu ja misljah kako je to trebao bit zgoljno jovancetov prepisan 'zdravstveni odgoj' u stilu 'tata je mami rasirio noge, zarinuo u nju svoj klip, i vi ste se djeco rodili'. tesko, eda je djecu marljiva i revna uciteljica poucavala kako svi neafrikanci imaju dosta postotno neandertalskih gena, ukljucno s balkancima (polovicom hrvata) koji su povijesno najblizi neandertalcima i nose najvise neandertalskih gena. pak onda oceanijcima koji uz neandertalske gene imaju i denisovanske, sto ih cini najmanje 'modernim ljudima', docim afrikanci iako nemaju neandertalske i denisovanske gene ipak u svojemu genomu nose 'dvije vrste majmuna'. dakle, to bi bio pravi sudoban/moderan 'darvinizam' kojega se ne uci na balkanu i u hrvatskima puckim skolama. takodjer se ne uci, eda polovica hrvata (navlastito oni koji redovito glasuju za i slijede balkanske budalaste ter nesposobne veleizdajnicke komunjare i njihove trabante predvodjene zlokom muljanovicem zvanim s-2m-smotano-skacem-i-na-bulju-se-nabijam i crnim markom zvanim hunjavo-mumljam-u-vlastitoga-djoleta-zurim) ima prosjecan KI negdje okolo 90, docim ga skandinavci predvodjeni islandjanima imaju negdje okolo 120. razlika izmedju 90 i 120 je 'darvinska' i 'evolucijska', gotovo 'ponorna', i nepojmljivo veca negoli, recimo, izmedju 110 i 140. hmda, u te iz skupine KI 90 se ubraja vecina tzv. novinara/ki u hrvatskoj i njihovih vjernih citatelja/stilaca, cast iznimkama. nego, oj, ljerko!! hebale te tvoje 'tenzije', u hrvatskoj se pise i govori hrvatski, a hrvatska rijec jest i ostaje 'NAPETOSTI'. nabijem kukurikurcevoga 'sanitetlijskoga pozadinca' jovanceta sulejmanovoj janjicarskoj konjici u naletu.

  •  the best
   the best   Objavljeno: 11. travnja 2013. u 7:31

   malipišooooooooo u guzu si mi unišooooooooo i posle po meni se ispišooooooooo!!!
   alo muskarcino ovako ja svom malom piši u gacama zborim dok se gledam u ogledalu a nisi kretenko i opet ne baljegas tamo gdje ne trebas nego ja ovo stalno serem jer me kinsirok i ostali desnicari u zadnje vreme manje jebu ?!!
   ociti dokaz darwinizma niste ti i tvoja mamica nego ja i moja mamica kurva koja je isprdnula mene pederskog majmuna na svijet , s tim sto je tvoj otac pametan i ne vjerovatno nego uopce nije babun o cemu ce ti mama ispricati puno vise ali moj je bosanski majmun zvalac naguzit !!!
   kretenko sam izjebani i pederski prava droca, i daj nam otkrij kojim jezikom se zaista sluzis kad lizes moju mamu polu majmunicu jer ovo sto ti napises na ovim komentarima je potpuno nerazumljivo i necitko nama pederskim majmunima na balkanu. jos dok nisi izgubio TRANSLEJTOR za nas pederske majmune na balkanu mogla se i razumjeti pokoja rijec ali otkad nezelis biti rvat jer si uvijek i bio i napisati dvije rijeci na hrvatski da mi pederski majmuni na balkanu to ne mozemo razumijet to je nama za popizdit i odmah moram da idem da se jebem sa komsijom Vojkanom !!!
   uhvati se nigera o kojima stalno pises i koji su pametniji od mene pederskog majmuna na balkanu i njihovih kita mi nikad nije dosta kad ih sanjam i uzivaj srat po meni ako me vidis sa otvorenim ustima !!! komentare ostavi pametnijima a ne meni jer ce kinsirok da pobesni ako mu ga opet ne podudlam dok majmunski skvicim !!!

   ...uvijek vas voli i rado u sebe primam vas joskica ahel joca mamina droca sa doca koji kao Ana700 na ovom portalu vazdan gnojim a neki put i kao Gost sav suljav se znojim,ali rado guzu dajem svima velikima i malima za sta se ne kajem,u prvom redu onima sa najdebljim kistom ponizno se nudim i pod Titovom bistom,i kad je zima pa zakaze klima,pusa!! Aj sad da ga opet podudam Muji iz Prijedora koji je mozda nekad radio i u zoloskom vrtu i hranio nas majmune patrioto ljubavi moja ne budi ljubomoran tvoj je veci iako jos uvijek nije magareci !! ha..ha.ha..!!

  • the best
   the best   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 11:30

   malipišooooooooo!!!
   alo kretenko opet baljegas tamo gdje ne trebas ?!!
   ociti dokaz darwinizma ste ti i tvoja mamica , s tim sto je tvoj otac vjerovatno babun o cemu ce ti mama ispricati puno vise !!!
   kretenko , daj nam otkrij kojim jezikom se zaista sluzis jer ovo sto ti napises na ovim komentarima je potpuno nerazumljivo i necitko. jos dok nisi izgubio TRANSLEJTOR mogla se i razumjeti pokoja rijec ali otkad zelis biti rvat i napisati dvije rijeci na hrvatski to je za popizdit !!!
   uhvati se nigera o kojima stalno pises i njihovih kita i uzivaj!!! komentare ostavi pametnijima !!!

 • Žrtve Tuđmanizma
  Žrtve Tuđmanizma   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 22:29

  Nije kriv neuki roditelj.
  Kriva je huškačka nazadna Crkva!

 • hvala
  hvala   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 19:53

  Nisam mislio odgovarati ali rikuku me ražalostio; evo ti blento jedan citat..I.Andrić ako si kad čuo za njega?!!!
  Svako malo na ovim prostorima pametan zašuti; budala progovori a fukara se obogati. Ti spadaš pod onaj dio br.2 i budale moraju nešto reći.
  Pozdrav

  • the best
   the best   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 11:38

   A koji si se klinac ti onda javio ?!! Mogao si se i dalje praviti pametan a ovako si ispao teska budaletina !!!

 • the best
  the best   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 18:25

  Ako je bog zaista stvorio covjeka onda se tesko nasalio kad je stvarao mene !!! Kad se pogledam u ogledalo meni se vise cini da sam postao od majmuna , a i zena mi to stalno govori !!!

 • franc
  franc   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 17:56

  sudski ga goniti i za naknadu štete ...

  • the best
   the best   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 18:56

   i tražiti procente i penale...!!!!

 • maui
  maui   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 17:11

  Primitivaca ima svugdje. Čovjek koji tako napada učiteljicu ne kuži ni osnove darvinizma, ali niti temelje svoje (pretpostavljam kršćanske) vjere. Darvinizam je apsolutno kompatibilan modernoj krćanskoj misli.

 • glavnisudac
  glavnisudac   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 15:24

  Ma dajte nam njegovu sliku, ta dokor biologije i fizike... sigurno anđelek neki....

 • esuli fiumani
  esuli fiumani   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 14:13

  ,,,,a sta nas nije roda donijela ???

  • bigred2
   bigred2   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 20:10

   pita ivica tatu,tata kao sam došao na svijet,a tata će ,donijela te roda. tata,tata koga sve ti je..š.

  • the best
   the best   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 14:31

   Šala mala. Bog je ljubav, a krampus ne postoji. Čerečite se sve u 16 ! Drug Jova preporučio literaturu !!!

 • Anarch
  Anarch   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 14:05

  ako je bog stvorio čovjeka, onda je bog stvorio budale koje nas koče

  kojeg li zlonamjernog boga.

 • the best
  the best   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 14:00

  Samo sam se šalio, možete skupljat gumice !!!

 • dkrzak
  dkrzak   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:49

  Prosim, nemojmo generalizirat'

 • dkrzak
  dkrzak   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:45

  A što fali majmunima. Većina njih je bolja od ljudi :-)

 •  rikuku
  rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:43

  Pa zar nisam ja najveci dokaz ovdje da je covjek postao od MAJMUNA ?!!

 • dkrzak
  dkrzak   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:41

  Ma je, svašta što je dobro, može postati i veliko zlo, pa i ljubav može prijeći u mržnju..
  Ono kaj mene u cijeloj toj priči oko odgoja smeta je ovo; kad je zlo prodavalo kredite u CHF i minuse po tekućim računima, tko je ustao protiv toga? Ili još bolje, kad su "pravovjerni" slali u rovove, i punili svoje sobe zlatom, gdje je bio "glas dobra"? Pazite: ako ste uvjereni da ste dobri i ispravni, sigurno ste zli! Ako ste uvjereni da vas vrag ne opsjeda, opsjednuti ste!

 • Rastočine Rijeka
  Rastočine Rijeka   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:35

  Nek Jovanovićevi partizani igraju svoje kolo u svojoj učionici, a mi vjernici ćemo plesati svoje kolo u našoj učionici. Svijetu je potrebna različitost. U tome je ljepota :)

  •  rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:44

   Pa neka ih u sjemenistima diraju po piši i guzi !!!

  • AdActa
   AdActa   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:42

   @Ratočina Rijeka: "... mi vjernici ćemo plesati svoje kolo u našoj učionici."

   Samo vi plešite svoje kolo, ali ne u državnoj školi. Djecu upisujte u privatne škole, pa neka plešu i derviške plesove, ako vam se sviđa.

 • Brki Brkica Čmar
  Brki Brkica Čmar   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:24

  koliko debila u ovoj zemlji...

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:40

   Tupavi ste učenici, teško s vama...

  • paris
   paris   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:38

   Nije nego:besposlen pop i kabliće krsti!Do podne,poslije podne mu je dosadno!

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:35

   Još jedan za Barabu !!!

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:21

  Razularenoj masi pred Poncijem Piltom, ponuđen je izbor, Isus (Bog) ili Baraba (kriminalac, zlo), što su odabrali ?! Zlo !!! Tako je i danas !

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:08

  Ne mojte biti naivni ! Morate znati prepoznati podvalu ! Tko pametan bi bio protiv zdravstvenog odgoja, što je tu loše, kažu mnogi neuki, naivni i neupućeni?! Dakako ! Ali kada je zlo imalo na sebi etiketu na kojoj je pisalo: Pazi zlo, ako probaš, najebo si !? Zlo je uvijek bilo lijepo i uzbudljivo upakirano, koja budala bi inače zagrizla ?! Pod krinkom zdravstvenog odgoja gura vam se neodgovoran pomiskuitetni i pervezan seks kao temelj života, a to je hrana zla !!! Morate više čitati i obrazovati se, inače ste laka roba ! Zar zaista mislite kako će vas takav seksualni život usrećiti ?! Seks je mamac zlog, čuvaj se !

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:18

   Sksualni odgoj koji vam se nudi nije nikakva sloboda ni napredak, to je prevara !? Seks koji vam nude je ropstvo, tamnica !!! Koji lopov je slobodan ?! Je li onaj koji čini zlo slobodan ?! Ma dajte, i prije nego što ga uhvate i osude on je več u ropsatvu i tamnici, ali to je malo drukčiji zatvor ! Oduvijek je svijet bio ovakav, naivan i neupućen, nije to ništa novo !

  • flek984
   flek984   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:11

   ajde ti lijepo nazad na brdo skojeg si sišao pa tamo pizdi čobane

 • Rastočine Rijeka
  Rastočine Rijeka   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:51

  Dobro ajmo ovako:
  Jovanovićevi partizani nek uče seksualni odgoj kao poseban sat, a mi pravoslavci, rimokatolici i muslimani ćemo u istom trenutku biti na vjeronauku :)

  • afawf
   afawf   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:57

   Prije bi dao partizanima da mi uče djecu nego svećenicima

 • rikuku
  rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:26

  Da vas još malo poučim. Znate li da je pornografija opijat kao i duhan, alkohol i droga ?! Znate li da opijati mjenjaju kemijski sastav mozga ?! Iz materijalističke perspektive, sve je energija, razlika je samo u frekvenciji titraja. Znate li da čovjek titra na nižim frekvencijama kada je opsjednut pornografijom i seksualnošću ?! Kada si na tako niskim vibracijama podložan si manipulaciji, tada si laka roba za manipulatore ! Eto odgovora zšto je svijet preplavljen pornografijom i zašto žele svesti čovjeka isključivo na golu opsjednutu seksualnost !!! Ne moraju vas čak ni mikročipirati !!

  • Nome
   Nome   Objavljeno: 10. travnja 2013. u 8:52

   Da nismo kao ljudska vrsta toliko opsjednuti seksualnošću - odavno bi izumrli.

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:31

   @atawf
   Titraji, to ti je kad ti netko titra !

  • paris
   paris   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:25

   Baš me zanima na koliko Herza počinje djelovati pornografija a kada duhan,alkohol i droga.S obzirom na različitost,jesmo li onda svi napravljeni na niskim ili na visokim frekvencijama.Što je sa pedofilima, na kojim frekvencijama rade oni?možda bi postavljanjem blokade izlječili te jadnike a ima ih ,dao Bog, svuda oko nas.

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:09

   Biraj, darvin (majmun) ili Isus (Bog) ! Znanstvenik Pavuna je odabrao Isusa ?! Zašto ?! On to prvi ne bi trebao učiniti po definiciji svoje profesije ! Ako ne znaš, što je pravo, ugledaj se na pametnije od sebe ! "Zdravstveni odgoj" !!! ha,ha,ha, dobra..!!!

  • antonio
   antonio   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 13:06

   rikuku: ne, nikad nisam mjenjao nick, ovo je jedan jedini.. posaljem ti i mail ako zelis, pa mi napisi gdje se mozemo nac, da ti slomim vrat....

  • afawf
   afawf   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:53

   prvo [ciation needed] iz kredibilnog izvora

   Fakat se nadam da si trol
   jel ovo su neke od najvećih gluposti koje sam čuo IKAD
   kakvi titraji? Glupa new age sranja citiraš koja može svatko s 2 moždane stanice može vidjet da je teška glupost

   Jedino kaj se nadam je da je taj čovjek iz priče a i ti iznimka u ovom društvu a ne pravilo
   jer jao se nama ak je više ljudi ko vi

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:49

   @antonio ?! nivi nick ?! ha !

  • rikuku
   rikuku   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:48

   Ima još. Sile tame žele da prakticiramo neobuzdani seks, sa svim i svakim i na sve moguće načine, svuda i svko doba ! Što više perverzija i nastranosti to bolje !? Znate li zašto ?! Makar bili i zadrti darvinisti, život vas uči kako postoji svijetlo i tama (ovi termini će vas zadovoljiti za početak), jel tako ?! Svijetlo je sve, svijetlo je život, svijetlo je dobro ! Tama je zlo ! Zlo nema svoju vlastitu moć, ima samo ono što od vas ukrade, otme, vi mu dajete svoju moć ! Zlo traži hranu, kako je nalazi ?! U grijehu, u nepoštivanju svijetla ! Neću dalje, ne možete nositi ! Što je grijeh, što je hrana ?! Krv, zločin, negativne emocije, perverzni i općenito nezakoniti seks ! Sigurno znate kako je na sotonističkim ritualima uvijek prisutna izopačena seksualna i krvna žrtva ?! Je li to slučajno ?! Da skratim. Neodgovornim seksom vi hranite zlo ! Vidite, zašto takav "odgoj" ! Kada činite grijeh vi ste pali pod vlast zla i tonete sve dublje, a da niste ni svjesni ! Nemoj reći nakon tjedan dana, ha, nije mi se ništa desilo ! Zlo se prenosi na vašu obitelj, djecu potomke ! To je žalosna i opasna istina ! Čuvajte se i pamet u glavu ! Ako vjerujete u darvinizam, onda ste opisane žrtve, a tama upravo to želi ! Čitajte, obrazujte se ! Zapitajte se zašto vrlo obrazovsni ljudi, znanstvenici, koji po definiciji sve propituju do u detalje, vjeruju u Isisa Krista ! Ne budite naivni ! Samo vas Isus može izbaviti i osloboditi ! Biraj !

  • antonio
   antonio   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:40

   Ma koga ti mozes poucit o bilo cemu?
   Ko tebe uopce moze slusat, a ne da ga ti jos "poucavas".. "pornografija mjenja kemiski sastav mozga"..... Ajde da ja tebe nesto jako jednostavno "poucim" ! Istina je da stvarno postolje ljudi na svijetu kojim je stvarno promjenjen kemiski sastav mozga. Tim ljudima je toliko promjenjen kemiski sastav, da uopce nemaju dodir sa stvarnim svijetom. Ti ljudi su uvjereni u tocno iste pizdarijetine ko i ti i ovaj debil best.
   ....ali sva sreca da u 21 stoljecu ima i normalnih ljudi, koji su otkrili stvarni uzrok promjena u kemiskom sastavu mozga nekih pojedinaca. A taj uzrok je visak sperme koji su debilcine poput tebe dobivale analno, najcesce u nekoj crkvi! Takvi bolesnici cesto se slobodno krecu, a i jos cesce pisu gluposti po raznim portalima... nazalost za takvo stanje mozga nema ljeka... dobro postoji jedan..metak 7,62. Ali mora se uzet oralno, a ne analno kao sta ste vi naviknuti!

  • Sofronije
   Sofronije   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:35

   Hm, kada te čitam, titraju mi živci. Što to znači? Da mi se živo opći za tvoje umoserine ili da si mi na vrh stojka?

 • dkrzak
  dkrzak   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 12:08

  Osobno, nemam ništa protiv ako me Bog napravio od majmuna. Nemam problema ni s Biblijom, možda s ponekim čitateljem...

  Preporučio bih nastavnici u problemima, da slučaj prijavi socijalnoj službi. Pitanje je, ukoliko se radi o tako nasilnoj osobi, kako je stekla status udomitelja ili usvojitelja? I što još dijete trpi?

 • M.Trošelj
  M.Trošelj   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 11:45

  Kako je taj otac uspio završiti osnovnu školu?

 • Nordic
  Nordic   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 10:48

  Što reći osim,...danas stvarno svaka budala može postati roditelj.
  Ovo je tipični primjerak zakopčanog konzervativca. Srećom pa takvi polako izumiru iz društva. ;)
  Gleda prema Svijetu poput konja.
  (Isprika svim konjima koji ovo čitaju, nije mi bila namjera uvrijediti Vas, vrijedne životinje!!!)

 • Sofronije
  Sofronije   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 10:32

  Pa, talibanjerosi, bezgrešno i virtualno vas nabijem na veseljka, dok se ipak kreće.

 • PeroBjondo
  PeroBjondo   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 10:08

  Za normalnu školu ne bi trebalo biti važno tko je što i u što vjeruje. Vjera je osobna stvar svakog čovjeka i pojedinca te kao takva ne bi trebala uopće biti u školi. I sve dok bude najvažnija stvar tko u što vjeruje i tko je što nema puno sreće u ovom školskom sustavu, jer kako stvari sada stoje ni matematiku ili fiziku još malo neće moći poučavati učitelj koji nije deklariran kao vjernik ili katolik.

 • Saragar
  Saragar   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 9:17

  Ovaj otac je ocigledan primjerak postanka covjeka od gospodina Majmuna.
  Svašta majka rodi, kažu mi susjedi da je clan elitne partije HDZ-a...katolik i bivši clan SKH.......

 • tataradi
  tataradi   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 8:46

  Kakav panj!

 • bad company
  bad company   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 8:28

  Talibanizam u punom zamahu. Živjeli.

 • Danchii
  Danchii   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 8:05

  Nadam se da ćete objaviti i drugu stranu medalje, tj. napade od strane ravnatelja i roditelja na nastavnike vjernike.

  • Sofronije
   Sofronije   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 9:53

   Hoće, čim takva priča dođe iz neke vjerske škole.

 • kinsirok
  kinsirok   Objavljeno: 9. travnja 2013. u 7:05

  i call bullshit.