Ministar financija ne posustaje

Linić poručio gospodarstvenicima: Ako ne platite doprinose, oduzet ćemo vam imovinu

Hina

Povećali smo PDV, poskupili struju i plin, a sve kako bismo olakšali gospodarstvu. Građani zbog ovakve politike Vlade trpe i nose teret krize, a sve se otvara za privredu, rekao je ministar Linić



Ministar financija Slavko Linić istaknuo je danas u Zadru da će se u ovoj godini voditi bitka za svako radno mjesto te da najveći teret krize nose građani.


Poručio je da će se sve prilagoditi da gospodarstvo, koje je stalo, može početi raditi i time građanima osigurati ekonomsku sigurnost.


Povećali smo PDV, poskupili struju i plin, a sve kako bismo olakšali gospodarstvu. Građani zbog ovakve politike Vlade trpe i nose teret krize, a sve se otvara za privredu, rekao je ministar Linić na tematskoj konvenciji zadarskoga SDP-a na temu »Ekonomska sigurnost građana – pretpostavka svake sigurnosti«.




 Poručio je da za promjene moraju biti spremni i gospodarstvenici. Kazao je da ga žaloste reakcije nekih gospodarstvenika koji i dalje nisu spremni na uplate doprinosa, nego žele nastaviti sa starom praksom varanja i potkradanja države, radnika i vjerovnika. »Do jučer ste to mogli, jer pravosuđe nije reagiralo, a ova Vlada poručuje, ako pravosuđe nije, onda će to odraditi ministarstvo financija, uzimat ćemo vam imovinu«, poručio je ministar financija Slavko Linić.


Istaknuo je da je premijer Zoran Milanović svim ministrima dao u zadaću povećanja investicija. »Tu se moraju uključiti i javna poduzeća i trgovačka društva u vlasništvu države. Zadnjih dvanaest godina ulagalo se samo u cestogradnju, a željeznica nam je propadala. To se mora promijeniti«, kazao je Linić.


Istaknuo je da je cilj Vlade Zorana Milanovića u sljedeće četiri godine sadašnju ekonomsku nesigurnost građana promijeniti, a to možemo, istaknuo je Linić, samo novim investicijama.


Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić se osvrnuo na podizanje prijava protiv načelnika Općine Škabrnja Luke Škare zbog odnosa prema Romima. Mislim da je policija u ovom slučaju prvi put prijavila nekoga za kazneno djelo i nešto što je neprihvatljivo, jer svaki hrvatski građanin, bio on pripadnik manjine ili ne, mora uživati svoja prava i biti zaštićen. U tom smislu je i podnesena kaznena prijava i mislim da je policija postupila po zakonu, rekao je Ostojić.


Ostojić je rekao i da mu je vlasnik Jadrankamena Bruno Orešar jutros poslao elektroničku poštu, nezadovoljan ministrovim statusom na Facebooku, u kojemu je objavio postojanje kaznenih prijava protiv Orešara.


»Dok sam se vozio prema Zadru, stigao mi je e-mail od gospodina Orešara, koji izražava nezadovoljstvo mojom objavom kaznenih prijava protiv njega, koje su stare ni manje ni više nego dvanaest godina. To je itekako trebalo objaviti«, odgovorio mu je javno ministar unutarnjih poslova.   


Dodao je da je Orešaru posebno zasmetalo, što je navodno za najnoviju prijavu za Jadrankamen, tešku 24 milijuna kuna, saznao na Facebooku. DORH je prijavu podignuo u siječnju i to objavio na svojim internetskim stranicama, rekao je Ostojić.