Nabavka zrakoplova

Krstičević: Potrebno nam je borbeno zrakoplovstvo! Marić: Ne moramo žuriti

Hina

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

a novinarski upit hoće li popustiti »željama« potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića »jer rokovi već cure«, ministar financija je odgovorio: »Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv«.



ZAGREB – Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je u četvrtak prije sjednice Vlade da je Hrvatskoj potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo i da će odluka o tome biti donesena 2017., naglasivši kako takvu odluku treba postići konsenzusom parlamentarnih stranaka jer se radi nadstanačkom pitanju nacionalne sigurnosti.


Smatram da nam je ta sposobnost potrebna i da ju Hrvatska treba imati, ne smijemo se dovesti u situaciju kao 90-te kada smo bili razoružani, rekao je Krstičević.


Odluka o tome, napomenupo je, bit će donijeta 2017. godine i sigurno ćemo, kaže Krstičević, voditi računa kako na najbolji mogući način doći do te sposobnosti.




– Želimo u taj proces uključiti sve parlamentarne stranke i tražimo konsenzus jer to je nadstanačko pitanje, pitanje nacionalne sigurnosti, kazao je.


Ministar financija Zdravko Marić pak smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima prije sjednice Vlade.


– Ne moramo žuriti s tim pitanjem. Mislim da oko dugoročne strategije i plana Oružanih snaga RH još će biti govora«, rekao je Marić novinarima upitan o planu nabave novih borbenih zrakoplova.


Na novinarski upit hoće li popustiti »željama« potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića »jer rokovi već cure«, odgovorio je: »Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv«.