'Vojo, ti si naš'

Krešimir Beljak poručio Šešelju da je – Hrvat. Zato ga je, kaže, pustila hrvatska policija

P. N.

foto: arhiva NL/REUTERS

foto: arhiva NL/REUTERS

Ovu jednodnevnu medijsku senzaciju Beljak je na twitteru popratio komentarom: "Normalno je da su ga pustili. Ime je policajcima možda bilo malo neobično, ali čisto hrvatsko prezime otklonilo je svaku sumnju. Pa tko bi svoje hapsio?"



Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešimir Beljak ismijao je na svom twitter profilu srbijanskog vojvodu i ratnog huškača Vojislava Šešelja poručivši mu da je – Hrvat.


Slučaj Šešelj iz naftalina je izvadio nekadašnji političar Pero Kovačević, koji je javnost podsjetio da je ovaj srpski radikal u Hrvatskoj bio uhićen 1991. godine nakon jednog nacionalističkog mitinga kod Belog Manastira, nakon čega je pušten i u odsutnosti osuđen za širenje međunacionalne mržnje.


Ovu jednodnevnu medijsku senzaciju Beljak je na twitteru popratio komentarom: “Normalno je da su ga pustili. Ime je policajcima možda bilo malo neobično, ali čisto hrvatsko prezime otklonilo je svaku sumnju. Pa tko bi svoje hapsio?”




Beljak je Šešelja gađao tamo gdje ga najviše boli, jer vođa srpskih radikala naprosto ne može podnijeti tezu da je prezime koje nosi – hrvatsko, što su njegovi antipatizeri nerijetko koristili kao argument u verbalnim duelima.