Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Nacrt zakona

Kosor neće podržati formulaciju po kojoj žena i muškarac koji nemaju djece nisu obitelj, protiv i Zagreb Pride te AŽKZ

Kosor neće podržati formulaciju po kojoj žena i muškarac koji nemaju djece nisu obitelj, protiv i Zagreb Pride te AŽKZ
Kosor neće podržati formulaciju po kojoj žena i muškarac koji nemaju djece nisu obitelj, protiv i Zagreb Pride te AŽKZ
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2017. u 16:54 2017-09-28T16:54:00+02:00

»Da žena i muškarac u braku koji nemaju djece nisu obitelj može predložiti samo netko tko živi u srednjem vijeku ili tko je opasni fanatik. Za takav prijedlog zakona neće nikada imati moju ruku u Saboru«, napisao je Kosor u kratkom priopćenju

 Predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Darinko Kosor priopćio je u četvrtak da nikada neće glasati za prijedlog novog obiteljskog zakona po kojoj žena i muškarac koji nemaju djece nisu obitelj, a toj se formulaciji suprotstavio i Zagreb Pride te Autonomna ženska kuća Zagreb.

»Da žena i muškarac u braku koji nemaju djece nisu obitelj može predložiti samo netko tko živi u srednjem vijeku ili tko je opasni fanatik. Za takav prijedlog zakona neće nikada imati moju ruku u Saboru«, napisao je Kosor u kratkom priopćenju.
Takvom nacrtu prijedloga novog Obiteljskog zakona usprotivio se i Zagreb Pride. »On predstavlja odlučan napad na sve obitelji u Hrvatskoj, a u njegovom pisanju sudjelovale su pripadnice i pripadnici desno-klerikalnih glasova koji već pet godina sustavno djeluju protiv ljudskih prava u Hrvatskoj, ističe se u reagiranju Zagreb Pridea.

Isti ljudi koji su 2013. navodno željeli zaštiti brak, pa su referendumom i uz pomoć HDZ-a unijeli definiciju braka u Ustav, ocjenjuje Zagreb Pride, sad u novom Obiteljskom zakonu tvrde da čak ni suprug i supruga bez djece nisu obitelj.
Navodi se da LGBTIQ zajednica, zajedno sa svojim obiteljima, poručuje da nacrt prijedloga novog Obiteljskog zakona ne štiti obitelji, već ih napada i ugrožava. 

Stoga iz Zagreb Pridea pozivaju sve da se »zajedno odupru i odlučno suprotstave tom nasilju koje predstavlja prijetnju temeljnim vrijednostima hrvatskoga društva u cjelini«.
Autonomna ženska kuća Zagreb (AŽKZ) izrazila je zgražanje i snažno protivljenje definiciji obitelji te vjeruju da će javna rasprava spriječiti uvođenje nedopustivo diskriminatornih odredbi tog zakona.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.