Komentar programa

Komadina o gospodarskom programu HDZ-a: Što će im stranci, to vrijeđa hrvatsku pamet

Tihana Tomičić

V. Karuza

V. Karuza

 Zašto ne uključe hrvatske stručnjake koji su aktivni u javnom životu zemlje? Dobro, jasno je da HDZ ima suradnju s njemačkim CDU-CSU, ali HDZ se uvijek hvalio da ima puno stručnjaka, eno ih sjede u Saboru, gdje su sad oni?! Uostalom, Bavarci će ostati živjeti u Bavarskoj, bolje bi bilo koristiti domaću pamet - rekao je



RIJEKA – Preporučio bih HDZ-u da svoj gospodarski program piše u suradnji s domaćom pameću, imamo 37 raznih instituta i niz ekonomskih fakulteta. Ovo pomalo vrijeđa hrvatsku pamet – izjavio je primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u Rijeci, odgovarajući na pitanja novinara, o najavama iz HDZ-a kojemu program piše bavarski IFO institut. 


Komentirao je one dijelove HDZ-ovog programa koji je naznačen u javnosti zadnjih dana:


– Ne vidim ja tu ništa spektakularno, dosta je tu neoliberalne priče i sličnoga. Jedino što mi se dopalo je stav da nije sve za privatizaciju, da bi trebalo privatizirati samo ono što može podići konkurentnost – rekao je Komadina.


I dodao:- Ne vidim zašto bi program za Hrvatsku trebali pisati stranci. Zašto ne uključe hrvatske stručnjake koji su aktivni u javnom životu zemlje? Dobro, jasno je da HDZ ima suradnju s njemačkim CDU-CSU, ali HDZ se uvijek hvalio da ima puno stručnjaka, eno ih sjede u Saboru, gdje su sad oni?! Uostalom, Bavarci će ostati živjeti u Bavarskoj, bolje bi bilo koristiti domaću pamet – rekao je.