Primorsko-goranski župan podržao Vladu

Komadina: Neću tužiti svoju Vladu!

Tihana Tomičić

Župan Zlatko Komadina stao je na stranu Vlade i rekao da ne podržava podizanje ustavne tužbe zbog donošenja Zakona o financiranju JLS. Koliko god se ja slagao ili neslagao s nekim rješenjima, ovo je politički moja Vlada, a uostalom znamo da su i Zajednica županija i Udruga gradova u 'vlasništvu' HDZ-a – rekao je Komadina na redovitom press kolegiju



RIJEKA -  Župan Zlatko Komadina stao je na stranu Vlade i rekao da ne podržava podizanje ustavne tužbe zbog donošenja Zakona o financiranju JLS. Kako je poznato, udruge gradova i županija najavljuju ne samo ustavnu tužbu nego i javnu kampanju protiv ovog zakona i Vlade.


– Naravno da neću podržati takvu ustavnu tužbu, niti ako je bude podizala Hrvatska zajednica županija. Pa neću tužiti svoju Vladu! Koliko god se ja slagao ili neslagao s nekim rješenjima, ovo je politički moja Vlada, a uostalom znamo da su i Zajednica županija i Udruga gradova u ‘vlasništvu’ HDZ-a – rekao je Komadina na redovitom press kolegiju.


Upitan podržava li kritike Vlade koje je na tačun ovog seta zakona za Vladu izrekao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, rekao je:




– Ja ne bih govorio o kritikama, nego o sadržaju tih zakona. O tome sam i govorio dok je bila otvorena javna rasprava, sada kad je zakon usvojen, možemo govoriti samo o percepciji ili povrijeđenosti, ili nemoći koju to u samoupravi izaziva. Svatko je živo biće, ima pravo na svoj karakter i mišljenje, a pogotovo kolega Obersnel koji je 20 godina u samoupravi i ima što reći o tome. Uostalom, vidimo da će gradovi i općine proći i lošije od županija, i neće im biti lako zatvoriti proračune za 2015. godinu. Nadam se samo da neće dirati standard usluga za građane, ali onda će se vjerojatno smanjiti kapitalne investicije i ulaganja u imovinu. Vidjet ćete, na proljeće će pljuštati rebalansi lokalnih proračuna, rekao je Komadina.