Kadrovska križaljka

Kolindini savjetnici: Riječani Zlatan Car i Predrag Šustar kandidati za Pantovčak

Tihana Tomičić

Predrag Šustar i Zlatan Car / Foto D. KOVAČEVIĆ, S. DRECHLSER

Predrag Šustar i Zlatan Car / Foto D. KOVAČEVIĆ, S. DRECHLSER

Sigurno je da će naša predsjednica u svoj ured dovesti i barem jednog čovjeka iz Rijeke – potvrdili su nam u stranci jučer



Tim koji će s novom predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović ići na Pantovčak (ili u Visoku ulicu kasnije) mogli bi činiti i neki Riječani: ovdašnji HDZ jako se zalaže da se u novom timu nađe prostora za Zlatana Cara, prorektora Sveučilišta u Rijeci, ili Predraga Šustara, dekana Filozofskog fakulteta u Rijeci koji je u javnosti poznat i po tome što je nakon lokalnih izbora 2013. godine nenadano prešao iz Laburista u HDZ. 


Zlatan Car vrlo je hvaljen stručnjak za IT tehnologije, doktorirao je u Japanu gdje je i živio osam godina, te je na Sveučilištu prorektor za informatizaciju – među ostalim, nedavno su mediji o njemu pisali kad je Sveučilište postalo vlasnikom superračunala vrijednog više od 4 milijuna eura. Šustar se također u HDZ-u smatra cijelo vrijeme velikom akvizicijom, a blizak je i Crkvi u Rijeci. 


– Sigurno je da će naša predsjednica u svoj ured dovesti i barem jednog čovjeka iz Rijeke – potvrdili su nam u stranci jučer. 


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista