Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Sabor Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak«

Karamarko: Svi će morati poštivati doktrinu dr. Tuđmana i djelo Šuška

Tomislav Karamarko / Foto D. JELINEK
Tomislav Karamarko / Foto D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2014. u 13:22 2014-05-04T13:22:48+02:00

Svatko će u kući moći misliti što hoće, ali javno morati će poštivati temeljne vrijednosti hrvatske države: Domovinski rat, branitelje, naše poginule, Franju Tuđmana i Gojka Šuška, kazao je Tomislav Karamarko

ZAGREB » Na 16. godišnjicu smrti Gojka Šuška, ministra obrane iz devedesetih godina, HDZ je jučer održao obnoviteljski sabor Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak«. Najviše izaslanstvo stranke ujutro je položilo vijence na Šuškov grob, a potom je nešto više od 500 delegata prisustvovalo saboru u Westinu. Skupu su prisustvovali glavni političari HDZ-a, osim njih i udovica Đurđa Šušak, Miroslav i Stjepan Tuđman, tajnik HDZ-a Milijan Brkić u invalidskim kolicima nakon operacije a i oslobođeni haški uznik general Mladen Markač, koji je dobio ponajveći aplauz. Za predsjednika Zajednice branitelja izabran je general Miljenko Filipović koji je i bio jedini kandidat. 

Ekonomski program – ujesen

Prije zasjedanja obnoviteljskog sabora, Karamarko je novinarima rekao da sadašnja vlada više ništa ne može učiniti kako bi izvukla zemlju iz teške situacije jer je za to potrebna stručna i homogena ekipa te da ove vlade više nema, samo im to treba netko reći i označiti kraj. Kaže da Vlada puca po šavovima, svađaju se čak unutar istog ministarstva pa je HDZ stoga za prijevremene izbore. Rekao je da HDZ ima ekonomski program, da će temelj gospodarstva biti malo i srednje poduzetništvo, da su puno toga iznijeli na nedavnom gospodarskom forumu HDZ-a a da HDZ ima program kojeg će predstaviti najesen. Za predsjedničke izbore imaju dva-tri ozbiljna kandidata a jedna od njih je apsolutno i Kolinda Grabar Kitarović, te je Karamarko kazao da su na nju ponosni. Rekao je da podržava projekt Plomin C. 

   Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao je da je obnoviteljski sabor Zajednice branitelja HDZ-a »Gojko Šušak« veliki dan jer su svi oni koji su htjeli da se HDZ razjedini i da nestane, danas jako razočarani. Tisuće i tisuće hrvatskih ljudi su bili protjerani iz Hrvatske, s kamenjara i ravnice, i za tim ljudima su slani egzekutori, a zato jer su se skupljali nedjeljom na misi ili su čitali nekakvu Novu Hrvatsku ili Hrvatski tjednik. 

To je bila, kazao je Karamarko, sudbina Hrvata. 

   Rekao je da što više vrijeme prolazi, to smo više svjesni veličine dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška i da HDZ neće dopustiti da se njihova uloga relativizira i da se relativiziraju sve one vrijednosti stvorene devedesetih godina i, kako je rekao, da se nastavi ponižavanje 15.000 žrtava. 

   – Nećemo dopustiti da žrtve budu uzaludne. To nije jeftini PR, niti ima veze s izborima. Može HDZ dobiti izbore, kao što će ih i dobiti, i ne mora dobiti izbore, ali mi moramo ostati Hrvati i moramo ostati vjerni svojoj domovini, rekao je Karamarko i dobio veliki pljesak. Dodao je da Hrvatska nije stvorena da bi se u njoj loše živjelo i da bi se prosipala ideološka magla, a da djeca ne bi razlikovala tko je agresor, a tko žrtva. Rekao je da trećina hrvatske populacije spada u kategoriju sirotinje, a 15 posto u bijedu i da se neće miriti s tim da Hrvatska s takvim potencijalima bude »pokvareni zub« EU-a. Predstoji slatka bitka da svatko u Hrvatskoj ima dostojanstvo, da ima radno mjesto i da od rada može živjeti. A da se ne dopusti da ton hrvatskoj državi daju oni koji je nikad nisu željeli. 

Dilber citirao Račana

Prije Karamarka pozdravne su govore izgovorili Ivica Tolić, general Stanko Sopta Baja, general Krešimir Ćosić i Željko Dilber (inače veliki prijatelj Ante Gotovine) koji je bio predsjednik radnog predsjedništva. Zanimljivo je da je Dilber u svom govoru citirao telegram sućuti Ivice Račana prigodom smrti Gojka Šuška 1998.

   – Svatko će u svojoj kući moći misliti što hoće, ali na javnoj sceni, rekao je Karamarko, neće to moći, nego će morati poštivati vrijednosti na kojima se temelji hrvatska država, a to su: Domovinski rat, branitelji, naši poginuli, politička doktrina dr. Tuđmana i veliko djelo Gojka Šuška.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.