Predsjednik HDZ-a o parlamentarnim izborima

Karamarko: Prvi HDZ-ov cilj u 2015. je doći na vlast

Hina

"Naš prvi zadatak iduće godine je doći na vlast, jer je HDZ pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana bio odgovoran za stvaranje hrvatske države, a mi ćemo očito biti zaduženi i odgovorni za poboljšanje kvalitete života u Hrvatskoj, jer ovo danas ne sliči na ništa", rekao je Karamarko na Božićnom domjenku za novinare



ZAGREB – Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak navečer kako je prvi HDZ-ov cilj u 2015. godini pobijediti na parlamentarnim izborima, kako bi u Hrvatskoj došlo do poboljšanja kvalitete života i zemlja se počela izvlačiti iz gospodarskih problema.


“Naš prvi zadatak iduće godine je doći na vlast, jer je HDZ pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana bio odgovoran za stvaranje hrvatske države, a mi ćemo očito biti zaduženi i odgovorni za poboljšanje kvalitete života u Hrvatskoj, jer ovo danas ne sliči na ništa”, rekao je Karamarko na Božićnom domjenku za novinare, na kojem se okupilo i vodstvo stranke te njihovi gosti.


Istaknuo je da će HDZ ponuditi Hrvatskoj dobar gospodarski program s kojim će se zemlja početi izvlačiti iz sadašnjih tegoba. Izrazio je zabrinutost jer deseci tisuća ljudi, posebno mladih, napuštaju Hrvatsku.




Kazao je i da ga je u Frankfurtu nakon nedjeljne mise, kojoj je nazočio nakon koordinacije stranačkih vodstava iz zapadne Europe, župnik pozvao da napravi sve kako Hrvati ne bi napuštali svoju domovinu jer se, rekao je, frankfurtska zajednica Hrvata samo u 2013. povećala za više od 1.000 mladih ljudi.


“Ne moram nabrajati destinacije u koje idu Hrvati, od Kanade do Australije, ali ovaj put ne odlaze u inozemstvo fizički radnici već visoko obrazovani mladi ljudi”, poručio je Karamarko.