Ustavni sud će biti zadovoljan

Jovanović otvorio javnu raspravu o kurikulumu zdravstvenog odgoja

Ljerka Bratonja Martinović

Primjedbe i prijedloge mora se uputiti na posebnom obrascu objavljenom na mrežnim stranicama ministarstva, i to na adresu elektroničke pošte:[email protected]. Po završetku javne rasprave, ističu u MZOS-u

 ZAGREB Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorio je u petak, 31. svibnja, javnu raspravu o Kurikulumu zdravstvenoga odgoja.

Ministar Jovanović udovoljio je time zahtjevu Ustavnog suda da se kurikulum zdravstvenog odgoja ukine do donošenja novog dokumenta »u skladu s ustavnim i demokratskim načelima«, odnosno da se prije uvođenja novog sadržaja za mišljenje pitaju i roditelji. 


Cilj javne rasprave je prikupiti dosadašnja iskustva te prijedloge i savjete škola, učenika, roditelja i šire zainteresirane javnosti, navodi se u pozivu na javnu raspravu o Kurikulumu, koji je sadržajno jednak ukinutom dokumentu. 


»U želji da Kurikulum zdravstvenoga odgoja bude još bolji, pozivamo sve učenike, učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje škola, kao i vijeća roditelja i učenika te širu zainteresiranu javnost da svojim prijedlozima i primjedbama pridonesu njegovu poboljšanju«, stoji u pozivu na javnu raspravu koja će biti otvorena od 1. do 30. lipnja 2013. godine.




Primjedbe i prijedloge mora se uputiti na posebnom obrascu objavljenom na mrežnim stranicama ministarstva, i to na adresu elektroničke pošte:[email protected]. Po završetku javne rasprave, ističu u MZOS-u, sve će primjedbe i prijedlozi biti objavljeni na webu, uz obrazloženja za one koji ne budu prihvaćeni.