Bivši ministar zadovoljan odabirom

Jovanović: Janica Kostelić je sportašica kojoj se divim

P. N.

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

"Moj iskreni savjet je da odmah ovaj tjedan pozove na jednu kavu u MZOS i Peru Skansija i Tomislava Paškvalina, čiji joj savjeti i iskustvo iz protekle 4 godine sigurno mogu biti od neprocjenjive vrijednosti. Imat će i moju pomoć, ako procijeni da je treba", pourčio je Željko Jovanović



SDP-ov zastupnik i bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zadovoljan je odabirom Janice Kostelić za pomoćnicu ministra za sport.


“Prvo, najbolja vijest je da će dva mjeseca prije Europskih sveučilišnih sportskih igara koje se održavaju u Zagrebu i Rijeci, koje su najveći sportski događaj kojima je Hrvatska domaćin, Uprava za sport MZOS napokon prestati biti obezglavljena i da će ministar Šustar dobiti pomoćnika, odnosno pomoćnicu za sport”, piše Željko Jovanović u svom priopćenju.“Drugo, Janica Kostelić je sportašica kojoj se iskreno divim za sve što je ostvarila u svojoj bajkovitoj sportskoj karijeri i s nestrpljenjem  čekam njene poteze.  Nadam  da će se kao bivša  vrhunska  sportašica,  a što je i sama najavila,  znati najbolje izboriti da jedino interesi sportaša ostanu u središtu javnih sportskih politika. Mislim da smo tu i Janica, i ja, i moj pomoćnik Skansi na istoj valnoj dužini. Siguran sam da će tu biti odrješitija od ministra Šustara koji je do sada više pažnje posvećivao donatorima HDZ-a koji su pod USKOK-ovom istragom i optužnicom , nego  interesima sportaša”, ističe Jovanović u priopćenju.“Treće, sigurno bi bilo dobro  da Janica, kao buduća pomoćnica ministra zadužena za sport, ima i određenog iskustva u timskom radu i vođenju ljudi, a što definitivno nema, no dobrim odabirom savjetnika koji mogu raditi na volonterskoj bazi, može taj nedostatak nadoknaditi. Evo, moj iskreni savjet je da odmah ovaj tjedan pozove na jednu kavu u MZOS i Peru Skansija i Tomislava Paškvalina, čiji joj savjeti i iskustvo iz protekle 4 godine sigurno mogu biti od neprocjenjive vrijednosti za početak rada u kojem nema niti sekunde vremena za gubljenje. Dapače, ovu trku započinje s velikim zaostatkom vremena,  gotovo kao u povijesnoj utrci na Sljemenu koju je uspješno završila bez jednog skijaškog štapa. Nadam se da će u tome uspjeti i da neće dozvoliti da njen izbor bude samo marketinški trik aktualne ekipe vladajućih. U tome će imati i moju pomoć, ako procijeni da je treba”, zaključuje Željko Jovanović.