Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Bivši predsjednik za "Politiku"

Josipović u Beogradu: "Ustašofilija i četnikofilija jako dobro dopunjuju, odnosi dviju zemalja najgori od ratnog razdoblja"

Ivo Josipović / NL arhiva
Ivo Josipović / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2017. u 14:58 2017-05-11T14:58:00+02:00

Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović. »Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je riječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj«, istaknuo je

BEOGRAD Bivši hrvatski predjednik Ivo Josipović ocijenio je da se ustašofilija u Hrvatskoj i četnikofilija u Srbiji »jako dobro dopunjuju« i poručio da se pošteni srpsko-hrvatski odnosi mogu graditi borbom protiv ekstremizama i nacionalizama.

»Pošten odnos među dvijema zemljama možemo graditi samo ako ekstremizme i nacionalizme prepoznamo u obje zemlje, a ne samo u jednoj«, izjavio je Josipović za beogradski list Politiku.

Zadatak je političara, radi dobrobiti obje zemlje, da grade dobre odnose i ja sam u to uložio puno truda, istaknuo je Josipović koji je boravio u Beogradu kao gost Beldoks festivala, gdje je prikazan film s antifašističkom tematikom »Neželjena baština« za koji je skladao glazbu.

Josipović je ponovio da su odnosi Hrvatske i Srbije »najgori od rata«, dodajući da su tome znatno pridonijeli mediji.

»Za loše odnose dviju zemalja, koji su najgori od rata, krivi su i mediji koji dobro sekundiraju. Smatram, ipak, da je riječnik srpskih medija tvrđi nego onih u Hrvatskoj«, istaknuo je.

Josipović se suglasio s ocjenama da u Hrvatskoj postoji ustašofilija, a u Srbiji četnikofilija, dvije politike koje se »jako dobro dopunjuju«.

Bivši predsjendik Hrvatske poručio je kako bi, da on odlučuje, istog trena skinuo ploču sa ustaškiim pozdravom u Jasenovcu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.