Kaže da ne likuje, ali...

Josip Klemm o “zaslugama” za Milanovićev poraz: ‘Aleksandar Vučić nije šaka jada’

Dražen Ciglenečki

Foto Boris Scitar PIXELL

Foto Boris Scitar PIXELL

Ne znam ja je li mu ta snimka štetila, a kako je ona došla u javnost, sam Bog zna. Neka nevidljiva ruka. Iskreno, ne likujem, ali svakako mi je drago što na čelu SDP-a više neće biti čovjek koji omalovažava i vrijeđa sve koji ne misle kao on



ZAGREB  Josip Klemm intenzivno se dvije godine, od listopada 2014. kad je započeo braniteljski prosvjed, borio protiv Zorana Milanovića. Nije, premda je to bila namjera njega, Đure Glogoškog i ostalih, uspio srušiti Milanovićevu vladu, ali je predsjedniku SDP-a možda i presudno politički naštetio snimkom razgovora s predstavnicima nekih braniteljskih udruga. Stoga smo jučer pitali Klemma je li zadovoljan činjenicom što mu vjerojatno pripada dio zasluga za Milanovićev odlazak iz visoke politike.


– Ne znam ja je li mu ta snimka štetila, a kako je ona došla u javnost, sam Bog zna. Neka nevidljiva ruka. Iskreno, ne likujem, ali svakako mi je drago što na čelu SDP-a više neće biti čovjek koji omalovažava i vrijeđa sve koji ne misle kao on. Milanović je za branitelje govorio da su smrdljivci, a za Srbe da su šaka jada. Bez obzira što sam se zbog toga posvađao s našim desničarima, ja ne mislim da je Aleksandar Vučić šaka jada nego legalno izabrani srpski premijer, rekao nam je ratni veteran Klemm.


On ima još nisku zamjerki na Milanovićevo ponašanje u vrijeme kad je obnašao dužnost predsjednika Vlade.




– Zloupotrebljavao je sustav, na toj se snimci jasno čuje da sam mu ja rekao da je Vlado Dominić kazao da nisu zapovijedali zakon i stručnost nego da je izravno Milanović zapovijedio da se tuče branitelje u crkvi, to napišite. To je bilo nezakonito i to ga je koštalo. Osim toga, u slučaju ćirilica u Vukovaru Milanović je srpsku nacionalnu zajednicu koristio u borbi protiv branitelja, redao je Klemm argumente kontra svojeg protivnika Milanovića. Uglavnom, bivši premijer napušta mjesto predsjednika SDP-a, a Klemm ostaje važan čimbenik unutar braniteljske populacije.