Pohrlite na benzinske postaje

Još padaju cijene benzina: Eurosuper jeftiniji za 38 lipa

Portal Novilist.hr

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Snimio Vedran KARUZA / NL arhiva

Zato je spremnik od 50 litara eurosupera 95 čak 70 kuna jeftiniji nego prije sedam tjedana. Cijena litre eurodizela pala je za 23 lipe



I dalje padaju cijene benzina. Litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za čak 38 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 1,40 kuna, prema informacijama portala cijenegoriva.info.


Stoga je spremnik od 50 litara ove vrste goriva čak 70 kuna jeftiniji nego prije sedam tjedana. Litra eurosupera 95 prodaje se za 8,99 kuna, što je najniže od siječnja ove godine. Cijena eurodizela također je jako pala. Prema informacijama portala, litra ove vrste goriva pala je za 23 lipe i prodaje se po cijeni od oko 8,30 kuna i najniža je također od siječnja. Spremnik od 50 litara danas je tako jeftiniji za 50 kuna nego prije sedam tjedana.Autoplin je na nekim postajama pojeftinio, a na nekima nije. Potrebno je napomenuti vozačima da dobro razmisle prije nego odluče o tome na kojoj će postaji točiti ovu vrstu goriva. Naime, Plinski centar Zagreb autoplin prodaje za niskih 3,47 kuna, dok ga primjerice Crodux prodaje za 3,73 kune.

Podsjetimo, Ministarstvo gospodarstva prije tri dana na svojim web stranicama je objavilo kako bi od danas cijene motornih goriva mogle pasti i do 45 lipa po litri za benzine te do 30 lipa po litri za dizel goriva.


Iz Ministarstva podsjećaju i kako je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj portal i aplikacija o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva.