Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Vojni ordinarij na misi povodom dana priznanja

Jezerinac: Za stradavanje u Domovinskom ratu krivi su ateisti

Juraj Jezerinac / Foto Damir KUNDIĆ
Juraj Jezerinac / Foto Damir KUNDIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. siječanj 2012. u 12:19 2012-01-14T12:19:00+01:00

Ovaj rat agresorski bio je bila posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga, ustvrdio je Jezerinac

KARLOVAC Za stradavanje u Domovinskom ratu krivi su ateisti – poručio je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac na misi upriličenoj u Karlovcu povodom proslave 20. obljetnice Dana međunarodnog priznanja Hrvatske.

– Bog je u svakome koji ljubi, gdje vlada ljubav. Pjesnik Matoš je rekao, teško duši u kojoj Bog ne prebiva. I ovaj rat agresorski bio je bila posljedica ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga – ustvrdio je Jezerinac, dodajući da je križ, s druge strane, snažna poruka ljubavi, a to poručuju i križevi s grobova poginulih hrvatskih branitelja. Svim građanima Hrvatske je poručio da svoju zemlju ne smiju varati ni obmanjivati, pljačkati i siromašiti, niti je trovati mislima, riječima i djelima. 

– Neka svatko od nas uloži samoga sebe i doprinese boljitku naše domovine, neka sve građane obuzme radost i ponos što su danas pozvani graditi Hrvatsku. Ona je, istina, ranjena i bolesna, ali ona je mati naša i zato je treba voljeti i izgrađivati. Ako je itko pozvan to činiti, onda smo to mi vjernici – zaključio je Jezerinac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.