Presica

Jadranka Kosor nezavisna kandidatkinja na listi Narodne stranke – Reformisti u 5. izbornoj jedinici

Portal Novilist.hr



Na danas održanoj konferenciji za medije u hrvatskom Saboru Jadranka Kosor objavila je kako na predstojeće izbore, najavljene za 8. studenog, izlazi kao nezavisna kandidatkinja na listi Narodne stranke REFORMISTI u V. izbornoj jedinici, odnosno na području Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko -posavske županije.U želji da nastavi političko djelovanje i smjer koji je započela , smatrajući da temeljem svojih dosadašnjih političkih iskustava i ostvarenih rezultata za to postoji mnogo prostora, Jadranka Kosor na današnjoj je konferenciji istakla: 


„Na ove izbore odlučila sam izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi REFORMISTA jer se slažem da politika jest i mora biti mjerljiva disciplina. Vjerujem da moje dosadašnje iskustvo i znanje mogu poslužiti da zajedno napravimo što više, a stavljajući interes građana uvijek na prvo mjesto. 


S uspjehom sam završila pregovore o priključenju Hrvatske Europskoj uniji  i ostvarila strateški cilj oko kojeg je uvijek postojao puni konsenzus Vlade i opozicije. Na poziciji premijerke preda mnom su bili mnogi izazovi s kojima sam se uspješno nosila i upravo temeljem svega navedenog uvjerena sam da zajedno s REFORMISTIMA mogu ostvariti pomake koje hrvatski građani s pravom očekuju. Zalagat ću se za uspostavu fiskalne stabilnosti i smanjenje deficita, promicanje ustavnih vrijednosti o jednakosti svih pred zakonom, nastavak borbe protiv korupcije i isključivosti kao i daljnje promicanje europskih Radimir Čačić ovom je prilikom dodao: „Iznimno sam zadovoljan što mogu nastaviti suradnju s gospođom Kosor. Iako sam, svi  znate,  uvijek bio veliki kritičar HDZ-ove vlade, suradnja s Jadrankom Kosor uvijek je bila na izuzetnom nivou, a posebno cijenim što se u vrijeme kad je bila premijerka RH nije libila sa mnom razgovarati i konzultirati o stvarima iz mog područja djelovanja, bez obzira što smo bili na različitim političkim stranama. Drago nam je da je kao svoju opciju prepoznala Narodnu stranku Reformisti, koja se zalaže za vidljive rezultate rada i djelovanje te će upravo njihova mjerljivost biti vodilja na našem zajedničkom putu.“