Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
23. veljače 2020.
Smirivanje tenzija

Izbori u HDZ-u: Petar Škorić povukao svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke

Foto/Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto/Miranda Cikotic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2020. u 22:10 2020-02-13T22:10:07+01:00

»Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i 'fair play' kampanju

ZAGREB - Petar Škorić u četvrtak je povukao svoju kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a, poručivši na Facebooku kako želi sve u stranci potaknuti na smirivanje tenzija i »fair play« kampanju na stranačkim izborima, te je ponovio da potporu daje aktualnom predsjedniku Plenkoviću za novi mandat.

Škorić je na svom Facebook profilu naveo da je – nakon objave svih kandidatura, sinoć podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren kako je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje, koja se, kako navodi, posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa.

»Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama.

S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i 'fair play' kampanju.

HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači«, poručio je u objavi Škorić, predsjednik splitske gradske organizacije HDZ-a.

Zahvalio je i svim članovima i simpatizerima HDZ-a na pruženoj podršci od trenutka objave kandidature za potpredsjednika stranke.

Škorić je naglasio kako je u svojim istupima često naglašavao da je bogatstvo HDZ-a u širini i različitosti, a njegova snaga u jedinstvu.

Također, ističe, zalagao se i protiv blokovskih podjela unutar 'jedne obitelji', a aktualnom predsjedniku Plenkoviću sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama njihovoga tradicionalnog glasačkog tijela.

»Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku.

U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana«, napisao je večeras Škorić na Facebook profilu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.