Prekršio stranačka pravila

Statut ga nije volio: Damir Kajin večeras izbrisan iz članstva IDS-a

Hina

»Shodno tome, s današnjim danom prestaju sve funkcije koje je obavljao Damir Kajin u ime IDS-a i razrješava se dužnosti potpredsjednika IDS-a i predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru« , zaključuje se u priopćenju za javnost IDS-a



PULA – Damir Kajin više nije član IDS-a jer je na zahtjev predsjedništva njegove matične buzetske podružnice izbrisan iz članstva nakon što je današnjim objavljivanjem koalicije i odlukom da se kandidira na lokalnim izborima prekršio odredbe statuta stranke po kojima se nitko od članova ne može kandidirati bez suglasnosti stranke, priopćeno je večeras iz IDS-a.


Na popodnevnoj sjednici Predsjedništva IDS-a Buzet donesena je odluka o brisanju iz članstva Damira Kajina sukladno Statutu IDS-a.


»Shodno tome, s današnjim danom prestaju sve funkcije koje je obavljao Damir Kajin u ime IDS-a i razrješava se dužnosti potpredsjednika IDS-a i predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Hrvatskom saboru« , zaključuje se u priopćenju za javnost IDS-a.




Danas je Puli najavljena koalicija za županijske izbore u Istri koju će činiti Kajin kao kandidat za župana te SDP i HSU. Na predstavljanju nije bilo predstavnika HNS-a.


Predsjedništvo HNS-a Istarske županije nije odlučilo čiju će kandidaturu za istarskog župana poduprijeti, jer osim s Damirom Kajinom žele ozbiljno razgovarati i pregovarati i s IDS-om, zaključili su sinoć na sjednici Predsjedništva u Puli.


Bivši potpredsjednik IDS-a Damir Kajin komentirajući večeras odluku predsjedništva njegove matične podružnice buzetskog IDS-a o brisanju iz članstva kazao je kako će on nastaviti živjeti vrijednosti IDS-a u koje sadašnji članovi IDS-a nisu nikada vjerovali.


Kako je rekao, njega su isključili oni koje je on osobno učlanjivao u IDS. Nakon 19. svibnja, kad će se, najavljuje Kajin, održati lokalni izbori, oni će se toga sramiti i kako je ocijenio, kao štakori će pobjeći s broda koji tone.


Kajin je u izjavi za Hinu rekao i da su se u IDS-u očito malo zaigrali s formom jer, po njegovim riječima stranački Statut predviđa da ga iz Kluba zastupnika IDS-a može izbaciti samo Predsjedništvo stranke, a ne podružnice.


A kako je dodao, Predsjedništvo »ionako reagira na svaki Jakovčićev mig«. S tim u vezi Kajin je rekao da ne moraju brinuti, jer im on neće stvarati nikakve poteškoće, budući da s njima ne želi više dijeliti niti jedan dan.


Upitao se tko će isključiti, kako je rekao »bijesnog Maxa u liku Ivana Jakovčića koji je najavio da na izbore za euro parlament ide kao nezavisni«.


»Svi se oni trebaju stidjeti, no ljudi će ih u svibnju maknuti s funkcija koje obnašaju, a vjerujem da će dotad pravosuđe nadzirati kako troše javni novac jer ovo što se radi u Istri gore je od onoga što se kroz Fimi mediju radilo na nacionalnoj razini« ustvrdio je Kajin.


Na pitanje kako komentira Jakovčićevu izjavu kako on (Kajin) nema niti jednog argumenta protiv IDS-ovog kandidata za župana Valtera Flega i da zato blati Jakovčića«, kazao je kako argumenata ima napretek, od toga da je »Flego sluga jedne istrošene i potrošene politike od koje su svi digli ruke, do toga da služi onima koji će Istru zaviti u crno«.


»Flego se svrstavajući uz Jakovčića također okreće protiv Istre« – zaključio je Kajin.