Neukusna najava dolaska Judith Reisman

Inicijativa “Ne dirajte djecu”: zdravstveni odgoj u Hrvatskoj temelji se na – pedofiliji

Ingrid Šestan Kučić

Poštujući svačije pravo na mišljenje, Ministarstvo nema intenciju komentirati šund-literaturu niti promociju Judith Reisman od strane opskurnih udruga, kaže ministar Željko Jovanović



RIJEKA  Hrvatski zdravstveni odgoj u školama temelji se na kaznenom djelu pedofilije – stav je to građanske inicijative »Ne dirajte djecu!« koja idućeg tjedna ponovo u Hrvatskoj organizira gostovanje kontroverzne američke publicistice Judith Reisman, koja je prilikom prošlogodišnjeg gostovanja u Zagrebu podigla veliku medijsku prašinu. Svoj stav da se program hrvatskog zdravstvenog odgoja temelji na pedofiliji građanska inicijativa promovira prilično degutantnim letkom kojim najavljuje dolazak Reisman, kao i gostovanje Thomasa Hampsona i Timothyja Tatea, koji će imati jednotjednu turneju po hrvatskim gradovima, ali istovremeno i upućuje građanstvo u »tajne« koji donosi spolni odgoj koji prema njihovim tvrdnjama nameću hrvatske vlasti.


Ono na što upućuje letak malo je nazvati neukusnim, ali i uvredljivim za sve one koji rade u predškolskom i osnovnoškolskom sustavu, jer članovi Građanske inicijative tvrde da zdravstveni odgoj u predškolskim ustanovama predviđa organiziranje »intimnog kutka« u vrtićkim sobama gdje se djeca trebaju međusobno dodirivati po intimnim dijelovima tijela te da odgajatelji potiču djecu u vrtiću na javnu masturbaciju u grupi. Na popisu se nalazi i zajedničko tuširanje i međusobno sapunanje odgajatelja i djece nakon izleta, a očito bolesnoj mašti ni tu nije kraj, jer u cijelu priču o pedofilnim radnjama u hrvatskim vrtićima uvlače i roditelje tvrdeći da ih se poučava kako da seksualno stimuliraju svoju djecu.


Autori letka nisu se zaustavili samo na predškolskoj dobi, već građane upozoravaju na pedofilne radnje i u osnovnoškolskom sustavu tvrdeći da se u prvom razredu osnovne škole drže predavanja s detaljnim i eksplicitnim opisom seksualnog čina uz prikaz ženskog, te muškog spolovila u erekciji, a u četvrtom razredu osnovne škole organiziraju se predavanja i vježbanje o načinu korištenja prezervativa, kao i predavanja s detaljnim i eksplicitnim opisom homoseksualnog čina. 




Opisi neprimjerenog ponašanja u osnovnim školama staju u šestom razredu u kojem se, tvrde autori, definiraju ženske, muške i dječje uloge kroz pornografiju i seksualnu raznolikost.


Sve je to, tvrde u Građanskoj inicijativi, dio spolnog odgoja u Njemačkoj na koji se hrvatska Vlada poziva, a zbog kojeg građani diljem Njemačke prosvjeduju. Iz inicijative »Ne dirajte djecu« poručuju da Reisman dolazi kako bi označila kraj Alfreda Kinseya koji je utemeljitelj Kinseyeva instituta, koji svoju »znanost« o seksualnosti djece temelji na kaznenim djelima zlostavljanja dojenčadi i djece te da je riječ o svjetskoj kampanji koja kreće upravo iz Hrvatske. Uz Zagreb, gosti inicijative posjetit će i Vukovar, Split te Zadar, a u sklopu tribina održat će se i predstavljanje knjige »Seksualna sabotaža« čiji je autor Reisman. 


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović letak inicijative »Ne dirajte djecu« ocjenjuje nevjerojatno zlonamjernim, lažnim i dezinformirajucim te navodi da se Ministarstvo sustavno bavi pitanjima obrazovanja i znanosti, pa obrazovanju pristupa sa stajališta pružanja na znanosti utemeljenih znanja i ishoda učenja koja će djeci i mladima omogućiti da budu odgovorni, samostalni i slobodnomisleći građani. 


– Poštujući svačije pravo na mišljenje, Ministarstvo nema intenciju komentirati šund-literaturu niti promociju Judith Reisman od strane opskurnih udruga. Prioritet danas su nam, s obzirom na okolnosti, posebice djeca pogođena poplavama, uredno provođenje državne mature te rad na privlačenju sredstava iz fondova EU. Uvjeren sam da će i zdravstveni odgoj i građanski odgoj u hrvatskim školama omogućiti da Hrvatska bude bolje i zdravije društvo! Koliko god se neki borili protiv toga, ističe ministar.