Javio se na Facebooku

Hrvatski alpinist u Nepalu: Željko Bockovac dobro je i na sigurnom

Hina

Foto Facebook

Foto Facebook

"Bockovac se javio s par poruka. Nalaze se na 5000 metara, nitko u njegovoj ekspediciji nije ozlijeđen, na sigurnom su. Zasad čekaju pa se vraćaju, nema daljnjeg penjanja. Hvala svima na porukama i podršci", piše na njegovom profilu



ZAGREB - Hrvatski alpinist Željko Bockovac, koji je u potresom pogođenom Nepalu, dobro je i na sigurnom, objavljeno je u nedjelju na njegovom Facebook profilu.


“Bockovac se javio s par poruka. Nalaze se na 5000 metara, nitko u njegovoj ekspediciji nije ozlijeđen, na sigurnom su. Zasad čekaju pa se vraćaju, nema daljnjeg penjanja. Hvala svima na porukama i podršci”, piše na njegovom profilu.


Bockovac nije na Mount Everestu na kojem je u lavini koja je zatrpala dio baznog logora izgubilo život najmanje 17 osoba, kazao je u subotu za Hinu alpinist i putopisac Stipe Božić.




Član Speleološko-alpinističkog kluba Ekstrem Makarska i planinarskog društva Mosor, Bockovac je 15. travnja stigao u Katmandu a u podnožju Baruntsea na istoku Nepala trebao je prema planu puta biti 25. travnja, kazao je Božić.