Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje reagira na medijske napise

HZZO će provesti hitnu kontrolu u sisačkoj bolnici, gdje navodno žena oboljela od karcinoma sedam mjeseci čeka rezultat PAPA-testa

Opća bolnica »Dr. Ivo Pedišić »u Sisku / Snimio Darko JELINEK
Opća bolnica »Dr. Ivo Pedišić »u Sisku / Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 28. veljača 2013. u 18:13 2013-02-28T18:13:37+01:00

stiče se da HZZO, kao javni osiguravatelj kojemu je u interesu da svi njegovi osiguravatelji ostvare pravo na zdravstveno osiguranje, smatra nedopustivim da bilo koja pacijentica čeka na rezultate PAPA testa ili bilo kojega drugog nalaza koji dovodi u pitanje zdravlje i potrebno liječenje, a posebno kada je riječ o oboljelima od zloćudnim bolesti

ZAGREB Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) provest će hitnu izvanrednu kontrolu u Općoj bolnici »Dr. Ivo Pedišić »u Sisku zbog medijskih napisa o pacijentici koja boluje od karcinoma, a koja je, prema navodima u medijima, sedam mjeseci čekala rezultate PAPA testa.
Kako se navodi u današnjem priopćenju HZZO-a, tom će se ciljanom kontrolom utvrditi koji su razlozi tako dugoga čekanja pacijentica na rezultate PAPA testa na sisačko-moslavačkom području.
Ističe se da HZZO, kao javni osiguravatelj kojemu je u interesu da svi njegovi osiguravatelji ostvare pravo na zdravstveno osiguranje, smatra nedopustivim da bilo koja pacijentica čeka na rezultate PAPA testa ili bilo kojega drugog nalaza koji dovodi u pitanje zdravlje i potrebno liječenje, a posebno kada je riječ o oboljelima od zloćudnim bolesti.
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje poziva sve osigurane osobe koji imaju sličan problem s neopravdano dugim čekanjem na rezultate pretraga da se jave u pripadajući područni ured HZZO-a. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.