Optužbe na račun Jurice Krleže

HSS: Član Uprave HC-a u radno vrijeme i sa službenim vozilom na SDP-ovoj konferenciji

Hina

»Bezobrazluk je da član Uprave Hrvatskih cesta pod radnim vremenom sa službenim vozilom dolazi na konferenciju za medije na srušeni most u Križevcima, a koju je sazvao lokalni čelnik SDP-a«, ističu križevački HSS-ovci u priopćenju



KRIŽEVCI Križevački HSS prozvao je danas člana Uprave Hrvatskih cesta Juricu Krležu da je službenim vozilom Republičkog sindikata radnika u radno vrijeme posjetio konferenciju za novinare gradskoga SDP-a, iz kojega su te optužbe nazvali glupostima.


Jurica Krleža danas je, naime, u podne nazočio konferenciji za novinare lokalnog SDP-a vezanoj uz radove na srušenom mostu u križevačkom prigradskom naselju Cubinec, koje bi trebale obnavljati Hrvatske ceste. Na konferenciju ga je dovezao službeni vozač.


U HSS-u osuđuju takvo ponašanje i Krležu prozivaju da svoj položaj koristi za stranačke interese. »Bezobrazluk je da član Uprave Hrvatskih cesta pod radnim vremenom sa službenim vozilom dolazi na konferenciju za medije na srušeni most u Križevcima, a koju je sazvao lokalni čelnik SDP-a«, ističu križevački HSS-ovci u priopćenju.




Tvrde i da o dolasku vodećih ljudi Hrvatskih cesta na navedenu lokaciju nisu obaviješteni legitimni predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gradonačelnik i župan koji su i tražili rješavanje problema srušenog mosta.


Novinarima je poziv za navedenu konferenciju za novinare stigao s adrese križevačkog Gradskog odbora SDP-a, iz kojega su odbacili HSS-ove optužbe.


»Ma to su gluposti. Nije konferenciju sazvao SDP, već predstavnici križevačke oporbe u Gradskom vijeću. Uostalom, radi se o četiri vijećnika SDP-a, dva nezavisna te po jednom vijećniku A-HSS-a, HNS-a i Hrvatskih laburista«, kazao je Hini predsjednik križevačkog SDP-a Ivan Majdak.


Dodao je kako je poziv za konferenciju s njegovim potpisom i s e-maila gradskog SDP-a poslan samo zato jer oporbeni vijećnici koriste SDP-ovu logistiku, s obzirom da im je jedina dostupna.»Što se tiče HSS-a i Branka Hrga (križevački gradonačelnik i predsjednik HSS-a), radi se isključivo o predizbornoj kampanji«, ocijenio je Majdak.

Inače, most u Cubincu srušen je još početkom proljeća ove godine, a u Hrvatskim cestama tada su obećali novi most sagraditi do kraja rujna ove godine. No, kako su radovi počeli tek nedavno, u Hrvatskim cestama najavljuju da će se novim mostom moći prometovati tek sredinom studenoga.