Osvrt na aktualnosti

HSP AS čvrsto vjeruje u vladajuću većinu i Domoljubnu koaliciju

Orjana Antešić

Pretresli sve posljednje političke događaje  – članovi HSP AS-a u Rijeci / Snimio Vedran KARUZA

Pretresli sve posljednje političke događaje – članovi HSP AS-a u Rijeci / Snimio Vedran KARUZA

Glavni tajnik  stranke i saborski zastupnik  Pero Ćorić ustvrdio je da opozicija, ali i mediji umjetno projiciraju afere samo sa ciljem unošenja razdora u vladajuću koaliciju, ali i sam HDZ



RIJEKA   U Hrvatskoj stranci prava dr. Ante Starčević u svemu što je dosad poznato i objavljeno u javnosti oko afere »Konzultantica« ne vide ništa sporno, protuzakonito ili što bi bio sukob interesa prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.


Predsjednik ove stranke i dopredsjednik Sabora Ivan Tepeš vjeruje da će do tog zaključka doći i Povjerenstvo za utvrđivanje sukoba interesa, a na hipotetska pitanja novinara »što ako« jučer u Rijeci nije želio odgovarati.


O Jakovini


– Čvrsto stojimo u Domoljubnoj koaliciji, a kao što ste mogli vidjeti i u Saboru, čvrsta je i vladajuća većina, kazao je Tepeš. Dodao je i da vjeruje da će, nakon što je SDP-ov zahtjev za glasanje o opozivu prvog potpredsjednika Vlade uvršteno na dnevni red Sabora, i saborski zastupnici Mosta čvrsto stati iza Karamarka, barem iz razgovora koje je na tu temu imao sa nekoliko »mostovaca«, kako je to argumentirao Tepeš. Glavni tajnik ove stranke i saborski zastupnik HSP AS-a Pero Ćorić ustvrdio je da opozicija, ali i mediji umjetno projiciraju afere samo sa ciljem unošenja razdora u vladajuću koaliciju, ali i sam HDZ te da su očito na djelu dvostruka mjerila jer da nije tako, ustvrdio je ovaj pravaš, onda bi se netko dotaknuo pitanja i poslova brata i šogorice Zorana Milanovića, ali i kako su se to i kome dijelili krediti HBOR-a te koje su to veze i što to radi supruga bivšeg ministra gospodarstva Ivan Vrdoljaka s HEP-om.


Razlog zašto su se jučer saborski zastupnici HSP-a dr. Ante Starčević okupili u Rijeci bio je izborni zbor riječke podružnice na kojoj je, izvjestili su na konferenciji za novinare, za predsjednika izabran  Predrag Šegota. Stranka se ozbiljno krenula pripremati za nove, lokalne izbore koji će uslijediti za godinu dana, izvjestio je Tepeš, ističući kako su u ovoj stranci ostvarili sve dosad zacrtane ciljeve.





Intendant pretjerao


Nisu, naravno,  saborski zastupnici HSP-a dr. Ante Starčevića jučer u Rijeci propustili osvrnuti se i na rad i mandat bivšeg resornog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i »hladnog tuša« koji je stigao iz Europske komisije koja je privremeno obustavila isplatu više od pola milijarde kuna poticaja poljoprivredi i ruralnom razvoju zbog sumnji u nepravilnosti provedenih natječaja za dodjelu tih sredstava.–  Ispostavilo se da su oni koji su aplicirali na te natječaje u mandatu bivšeg ministra bili vlasnici i po nekoliko tvrtki, da su te tvrtke kasnije spajane, a riječ je o više od 400 milijuna kuna koje su podjeljeni na tih nekoliko poduzeća, kazao je dopredsjednik stranke i saborski zastupnik Ivan Kirin.

Nezaobilazno ime koje se spomenulo na jučerašnjoj pressici HSP AS-a bilo je i ono sada bivšeg intendanta riječkog Kazališta Olivera Frljića, uz opasku kako je očito »i sam shvatio« kada je odstupio s dužnosti.


– Poštujemo mi slobodu umjetničkog izražavanja, ali bivši je intendant u tome pretjerao, zaključio je Kirin te dodao da trenutno u stranci preispituju da li novoizabrani ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka zadovoljava sve potrebne uvjete propisane natječajem s obzirom na dojave koje imaju.