Hrvatska poštanska banka

HPB: Nismo zatvarali tzv. zaštićene račune već smo prodali potraživanja nekih dužnika

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Iz Hrvatske poštanske banke (HPB) u utorak su izvijestili kako nisu zatvarali račune posebnih namjena, tzv. zaštićene račune, već su prodali potraživanja dužnika čija je prosječna starost duga bila 4 godine i zatvorili njihove tekuće račune



ZAGREB Iz Hrvatske poštanske banke (HPB) u utorak su izvijestili kako nisu zatvarali račune posebnih namjena, tzv. zaštićene račune, već su prodali potraživanja dužnika čija je prosječna starost duga bila 4 godine i zatvorili njihove tekuće račune.


Iz HPB-a su to izvijestili povodom, kako navode, »netočnih navoda objavljenih u medijima vezano uz prodaju potraživanja klijenata Hrvatske poštanske banke«.


»HPB nije zatvarala račune posebnih namjena, tzv. zaštićene račune, HPB je prodala potraživanja dužnika (prosječna starost duga 4 godine) i zatvorila njihove tekuće račune«, navode iz te banke.




Ističu i kako HPB nije diskriminirao pojedinu dobnu skupinu klijenata te kako je netočno da HPB nije poslao obavijest klijentima o prodaji potraživanja i zatvaranju tekućeg računa.


»Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje od 1. ožujka više ne isplaćuje mirovine klijentima koji imaju samo zaštićeni račun već je uvjet da imaju i tekući račun. Da se ova za nas neočekivana promjena nije dogodila, svi primatelji mirovina tog bi dana u HPB-u dobili svoje primanje«, ističu iz HPB-a.


Iz Banke pozivaju klijente da što prije otvore nove tekuće račune kako bi ubrzali isplatu njihovih primanja.