Odgovor na "desant na medije"

HND na Dan slobode medija organizira prosvjednu šetnju

Hina

Saša Leković / NL arhiva

Saša Leković / NL arhiva

»Kao odgovor na desant na medije u režiji aktualne vlasti i Ministarstva kulture, na Dan slobode medija 3. svibnja u 9 i 45 sati organizira se okupljanje ispred Novinarskog doma teprosvjedna šetnja preko Savske i Vodnikove do Ministarstva kulture. Kao izraz podrške novinarstvu kao javnom dobru, Ministarstvo kulture upozorit ćemo na Opću deklaraciju o ljudskim pravima i Ustav Republike Hrvatske. Ponesite olovke za kojima više nećete žaliti, trebat će nam«, objavljeno je na facebook profilu HND-a



ZAGREB Hrvatsko novinarsko društvo (HND) na Dan slobode medija u utorak, 3. svibnja organizira prosvjednu šetnju od Novinarskog doma do Ministarstva kulture, a u objavi na Facebooku navode kako je prosvjed odgovor na »desant na medije u režiji aktualne vlasti«.  


 »Kao odgovor na desant na medije u režiji aktualne vlasti i Ministarstva kulture, na Dan slobode medija 3. svibnja u 9 i 45 sati organizira se okupljanje ispred Novinarskog doma teprosvjedna šetnja preko Savske i Vodnikove do Ministarstva kulture. Kao izraz podrške novinarstvu kao javnom dobru, Ministarstvo kulture upozorit ćemo na Opću deklaraciju o ljudskim pravima i Ustav Republike Hrvatske. Ponesite olovke za kojima više nećete žaliti, trebat će nam«, objavljeno je na facebook profilu HND-a.  U sklopu obilježavanja Dana slobode medija HND organizira i međunarodnu konferenciju o slobodi medija, dodjelu novinarskih nagrada te skype konferenciju o slobodi medija. Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. svibnja od 1993. godine, kada ga je proglasila Glavna skupština UN-a, s ciljem podizanja svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela.

 Obilježava se na godišnjicu Windhoeške deklaracije, izjave o principima slobodnih medija koju je sastavila skupina afričkih novinara 1991. godine u Windhoeku u Namibiji, s jedinstvenom vizijom – zaštititi temeljna prava slobodnog tiska.