Parlamentarni izbori 2020

HDZ-ovka Sunčana Glavak pokazivala fotografije Bernardića i Beljaka: “Zgodni su”

Hina, Portal Novi list

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Članovi predsjedništva HDZ-a Josip Borić i Sunčana Glavak oštro su u nedjelju kritizirali Restart koaliciju na čelu s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, rekavši da ne nude ništa te upitali jesu li ukrali naziv koalicije od Hanza medije ili im je izvor bio u Republici Srpskoj.


“Potpuno promašena poruka kroz novi naziv koalicije ima i svoje uporište u ponašanju njih kao političara. Zato se nameće pravo pitanje koaliciji: Da li ste ukrali, ili plagirali naziv koalicije, prema projektu medijske kuće Hanza medije ili je izvor bio Republici Srpskoj, od političkog udruženja istog naziva Restart”, upitao se Borić na konferenciji za medije u Središnjici HDZ-a.


Dodao je da je koalicija SDP-a, HSS-a, HSU-a, stranke Snaga i GLAS-a, nazvana Restart koalicijom, kako bi se sakrila težina i važnost vlastitih stranaka.




“Na jednoj strani imamo HDZ koji samostalno izlazi na izbore i pokazuje da ima snagu i odvažnost. Na drugoj strani imamo SDP, koji nakon europskih izbora pokazuje da nema snage, niti odvažnosti, a još manje sigurnosti kojom bi samostalno izašao pred građane i prezumu odgovornost”, kazao je Borić.


Pljuvat će po HDZ-u, a gdje mu je program?


Glavak je rekla kako će predsjednik SDP-a Davor Bernardić sljedećih mjesec dana obilaziti Hrvatsku i pljuvati po HDZ-u, a da od programa ne nudi ništa. Ocijenila je kako su u SDP-u zapeli u kaosu i u međusobnim optužbama.


Pokazujući fotografije Bernardića i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, za kojega je rekla da mu je nadimak “Pajser” i bavio se provaljianjem u automobile, Glavak je poručila kako građani moraju razmisliti – jesu li to osobe koje bi trebale voditi Hrvatsku ?


“U HDZ-u mislimo da je vođenje države posao za dokazane kvalitetne i iskusne, a ne za podkapacitirane, nedorasle i neodgovorne.


Za razliku od Bernardića i SDP-a, Vlada HDZ-a nastavlja rješavati najteže probleme s kojima se Hrvatska suočila”, poručila je.


Pohvalila je rad HDZ-ove vlade i njihovo snalaženje u krizi izazvanoj koronavirusom.


Nesposoban je, onako klaunski


Na upit zašto je pokazivala fotografije Beljaka i Bernardića, Glavak je rekla da su “zgodni”. Naglasila je kako dugo godina nije vidjela nekoga tako nesposobnog u politici kao Bernadića.


“Bernardić traži povjerenje, a ne razumije apsolutno ništa. Nesposoban je, onako klaunovski”, rekla je Glavak,


Zaključila je i da ovo nije vrijeme za političke eksperimente u Hrvatskoj, nego za odgovorne i odvažne.


Beljak: Hvala, ali sorry


Na njene je izjave kasnije reagirao Krešo Beljak, koji je na Facebooku poručio:


– Hvala, ali i sorry gospođo Glavak, u braku sam. A i da nisam ne padam na te HDZ-ovske fore, poručio je Beljak.