Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Novi pravilnik

Građani mogu vraćati ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda do subote, 31. listopada

Foto D. JELINEK
Foto D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 30. listopad 2015. u 16:27 2015-10-30T16:27:25+01:00

Postojeća povratna naknada za boce i limenke od PET-a, stakla i Al/Fe za piće i napitke i dalje iznosi 0,50 kuna, a građani za te proizvode, kao i dosad, u trgovinama mogu dobiti povrat sredstava za vraćenu ambalaž

ZAGREB - Građani mogu još samo do subote, 31. listopada, u trgovinama vraćati ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda, podsjetio je u petak Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  

"Još samo danas i sutra građani mogu u trgovine vraćati ambalažu od mlijeka i mliječnih napitaka na kojima je otisnuta oznaka 'povratna naknada 0,50 kn' jer je novim Pravilnikom o ambalaži i otpadnoj ambalaži ukinuta povratna naknada za ambalažu od mlijeka i mliječnih proizvoda", ističe se u priopćenju Fonda.

Od 20. kolovoza trgovci građanima za te proizvode više ne naplaćuju 0,50 kuna povratne naknade, pa su stvoreni preduvjeti za smanjenje ukupne cijene koja se plaćala za te prehrambene artikle.
"Udio boca mlijeka i mliječnih proizvoda u ambalaži obuhvaćenom povratnom naknadom u 2014. godini iznosio je tek 11 posto, pa se ovom promjenom nisu ugrozili ciljevi vezani uz recikliranje koji su postavljeni Pravilnikom. Postojeća povratna naknada za boce i limenke od PET-a, stakla i Al/Fe za piće i napitke i dalje iznosi 0,50 kuna, a građani za te proizvode, kao i dosad, u trgovinama mogu dobiti povrat sredstava za vraćenu ambalažu", kaže se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze