Oštra kampanja i na internetu

Govor mržnje na društvenim mrežama: Desničari pucaju iz svih oružja

Tihana Tomičić

Dopredsjednica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski, Riječanka Rosanda Mijolović-Dukić prebrojava Srbe na HTV-u, dok šef HSP-a AS u Šestanovcima traži popis onih koji glasaju za "lignju"



RIJEKA – Drugi krug kampanje za predsjedničke izbore donio je govor mržnje na društvenim mrežama: dopredsjednica HDZ-ove Zajednice žena Katarina Zrinski, Rosanda Mijolović-Dukić, na facebooku se obrušila na HTV-ovu voditeljicu sučeljavanja Danijelu Trbović.


– Imamo li mi pravo barem na jednog voditelja (koji nije protiv Hrvatske) ako plaćamo pristojbu kao i onih 5 posto Srba koji su večeras imali svoje voditelje? Prva stvar koju bih učinila kad bih ja bila na vlasti, srušila bi crvenu televiziju da nikada više Srbi u mojoj Hrvatskoj ne harače po mojim svetinjama. Bravo Kolinda,i u nemogućim uvjetima znaš se nositi sa svima – napisala je dopredsjednica Katarine Zrinske, inače iz Rijeke.


Njezin su post, uz osudu, brojni SDP-ovci podjelilI na svojim stranicama.




No, to nije sve – predsjednik HSP AS Šestanovac Jozo Balić na svom je profilu naredio svim članovima i simpatizerima HSP AS da izađu na izbore za tjedan dana i glasaju za Kolindu Grabar Kitarović.


– Nema iznimki i opravdanja i pratit ću vas na glasačkim mjestima! -  napisao je Balić, inače branitelj i 30-postotni invalid Domovinskog rata.


Dapače, on je izdao i “direktivu” da se nađu i prebroje svi koji su glasali za Ivu Josipovića. U općini Šestanovac pravo glasa imalo je 1927 glasača, a glasanju je pristupilo 1038 njih, dok je važećih listića bilo 1024. Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 655 glasova, Kujundžić 199, Sinčić 94, a Josipović 76. Balić je zatražio da mu pronađu tko je zaokružio Ivu Josipovića. “Pronaći ovih 76 glasova za lignju i dostaviti mi njihova imena i prezimena najkasnije do 09.01.!”, zatražio je Balić koji je u komentarima ispod statusa napisao: “Pratit ću svih 9 glasačkih mjesta u općini Šestanovac! Pogreški više ne smije biti!”. Kasnije je u medijima objasnio da ih je tražio da bi ih osobno uvjerio da – glasaju za Kolindu Grabar-Kitarović.


No, da nije baš benevolentan, otkrivaju njegovi drugi postovi, u kojima Ivu Josipovića naziva “crvenom zmijom”. “Kako smo mogli dopustiti ovoj crvenoj zmiji da nam vodi državu? Ne ponovilo se više nikad! Za Dom Spremni crvena zmijo, Za Dom”, napisao je.


Iz Josipovićeva stožera potvrdili su nam da će u ponedjeljak o svemu obavijestiti DIP i GONG: