Je li bilo uhođenja od strane institucija

Gotov nadzor policije zbog Linića, zaključci idući tjedan

Dražen Ciglenečki

Članovi tog parlamentarnog radnog tijela nisu, premda je postojala ta mogućnost, išli u SOA-u, budući da je predsjednik Ivo Josipović već ranije inicirao nadzor u toj službi, koji je pokazao da nije bilo nikakve zloupotrebe



ZAGREB - Saborski Odbor za nacionalnu sigurnost završio je nadzor policije i PNUSKOK-a, u vezi s tvrdnjama Slavka Linića da je premijer Zoran Milanović koristio te institucije da bi ga uhodio.


Idući bi tjedan Odbor trebao donijeti zaključke o obavljenom nadzoru. Članovi tog parlamentarnog radnog tijela nisu, premda je postojala ta mogućnost, išli u SOA-u, budući da je predsjednik Ivo Josipović već ranije inicirao nadzor u toj službi, koji je pokazao da nije bilo nikakve zloupotrebe, a i sam je Linić naknadno objašnjavao da, spominjući službe, nije mislio da ga je Milanović pratio i uz pomoć SOA-a.


Linić je optužbe na račun predsjednika Vlade iznio na svojoj press konferenciji, a u iskazu pred članovima Odbora za nacionalnu sigurnost i pisanoj predstavci pokušao je i precizirati za što točno sumnjiči Milanovića. Bivši ministar financija uvjeren je da je premijer slao policajce da se okolo raspituju o njemu samom, supruzi, njezinom sinu te prijateljima, a sve kako bi pronašao nešto temljem čega bi ga mogao uhititi.




Tako su, primjerice, rekao je Linić članovima Odbora, policajci istraživali tko mu po ugostiteljskim objektima plaća račune. Zadaća je Odbora bila utvrditi je li doista tako bilo, je li Linić bio predmet nezakonitih postupaka policije, po Milanovićevom nalogu.