Saborski sukob

‘Glupane glupi, idi se liječiti’: Zastupnik Hrasta napao Pernara, u Saboru stanka zbog Haaga

Hina



Nakon dramatičnog prekida izricanja presude u srijedu, u predmetu bosanskohercegovačkoj šestorici u Haagu, u Hrvatskom je saboru određena jednosatna stanka, no nakon što je stanka proglašena došlo je do incidenta u praznoj sabornici između Ivana Pernara (Živi Zid) i Hrvoja Zekanovića (Hrast).


Nakon što je predsjedavajući Sabora Željko Reiner proglasio stanku do 13 sati, zastupnik Živog zida Ivan Pernar je u praznoj sabornici komentirao događanja u Haagu, na što je Hrvoje Zekanović (Hrast) nasrnuo na njega vičući »Glupane glupi, idi se liječiti!«.


HDZ-ovac Damir Felak koji je bio sa Zekanovićem u atmosferi podignutih tenzija bacio je papire prema Pernaru.




Indcident je spriječen nakon što je saborska straža hitno utrčala u sabornicu.


O svemu se na svojem Facebook profilu oglasio i Pernar.


Situacija u Saboru je bila sljedeća:


Zekanović je tražio stanku 10 minuta tijekom govora Mrak Taritaš zbog presude generalima u Haagu, rekavši pritom da je Praljak “počinio suicid”.


Na njegov zahtjev sam se također nadovezao i zatražio stanku u ime našeg kluba na istu temu.


Reiner je potom uz suglasnost Mrak Taritaš prekinuo njeno izlaganje i proglasio stranku.


Nakon što je prošlo 10 minuta trebali smo govoriti Zekanović i ja, međutim, Reiner je rekao da produžava stanku do 13 sati.


Ja sam se tome suprotstavio jer sam smatrao da je potrebno sada i odmah govoriti na tu temu. U tom trenutku Zekanović je prijeteći prišao meni i počeo se derati na mene: “Glupane glupi, idi se liječiti”.


Te mi prišao u prijetećem stilu kao da će me udarit. Na njegov potez sam reagirao mirno, spustio ruke na klupu i rekao mu da me slobodno udari i pokaže pred svima svoju narav.


Dakle, natpis na tportalu da smo se umalo potukli je neistinit, istina je da je glumio da će me udariti, zapravo me htio zastrašiti.