Uvježbavanje uloga

Generalna proba vojnog mimohoda: Kadetska bojna prenijela zastavu iz Knina

Danko Radaljac

Foto N. Reberšak

Foto N. Reberšak

Trinaestogodišnja Riječanka Mia Negovetić strpljivo je s članovima Klape »Sveti Juraj« Hrvatske ratne mornarice dotjerivala izvedbu hrvatske himne Lijepa naša



Posljednje pripreme za generalnu probu svečanog vojnog mimohoda, kojim će Zagreb i Hrvatska u utorak obilježiti 20 godina vojne akcije Oluja, bliže se kraju, sudionici umjetničkog dijela proslave u nedjelju popodne marljivo su uvježbavali uloge.


Foto N. Reberšak


Foto N. Reberšak





Pred samu generalnu probu koja počinje u 18 sati, kadetska bojna Oružanih snaga izvela je program sa zastavom s kninske tvrđave.


Uz recitiranje i pjevanje prenijeli su zastavu od Držićeve ulice do centralne pozornice kod KD Vatroslav Lisinski.


Čitavo vrijeme od ranih poslijepodnevnih sati traju probe za utorak, uz veliki odaziv zainteresiranog građanstva.


Trinaestogodišnja Riječanka Mia Negovetić strpljivo je s članovima Klape »Sveti Juraj« Hrvatske ratne mornarice dotjerivala izvedbu hrvatske himne Lijepa naša, uloge su ponavljali recitatori, glazbenici, zborovi.


Unatoč vrućem i pomalo sparnom danu u Zagrebu, ispred dvorane Vatroslava Lisinskog i okolnim ulicama okupio se i popriličan broj građana. Strpljivo čekaju svečani vojni mimohod u kojem će Vukovarskom ulicom, od Držićeve do Savske, proći oko tri tisuće sudionika, 300-tinjak vozila, preletjeti zrakoplovi.