Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.

General Jurković obišao vojnike koji pomažu stanovnicima zametenih područja

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2018. u 19:58 2018-02-27T19:58:22+01:00

 Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković obišao je u utorak pripadnike Oružanih snaga RH koji pomažu stanovnicima područja Plaškog i Saborskog, pogođenog snježnim nevremenom, i ocijenio da su hrvatski vojnici spremni izvršiti sve zadaće koje im se postavljaju, priopćeno je iz MORH-a. 
General Jurković je naglasio kako je imao priliku posvjedočiti složenosti aktivnosti koje obavljaju hrvatski vojnici na terenu istaknuvši: »Uvjerio sam se kako su hrvatski vojnici spremni odgovoriti svim izazovima i izvršiti sve zadaće koje se pred njima postavljaju, a jedan od primjera je pomoć civilnim institucijama te ugroženim i bolesnim ljudima«.
Tijekom današnjeg dana, 27. veljače pripadnici Oružanih snaga RH bili su angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbine.

Na području Delnica bilo je angažirano 39 pripadnika Hrvatske kopnene vojske s četiri radna stroja i dva vozila, u Gračacu devet pripadnika s tri stroja i tri samoistovarivača, u Donjem i Gornjem Lapcu pet pripadnika s dva radna stroja, na području Plaškog i Saborskog također po dva pripadnika s jednim radnim strojem, a u Udbini jedan pripadnik OS RH s jednim radnim strojem.
Pripadnici Hrvatske vojske bili su angažirani na aktivnostima otklanjanja posljedica snježnog nevremena i u Vukovaru i Našicama, gdje je bilo angažirano 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.
Hrvatska vojska uključila se u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića, stoji u priopćenju MORH-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka