Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Skandal na Filozofskom

Forum mladih SDP-a podržao inicijativu studenata FFZG-a

Snimio Denis LOVROVIĆ
Snimio Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 21. rujan 2016. u 15:22 2016-09-21T15:22:00+02:00

"Studenticama i studentima FFZG-a uskraćeno pravo da sudjeluju u procesu odlučivanja na sjednicama Fakultetskog vijeća putem svojih predstavnica i predstavnika i to upravo sada kada je na dnevni red trebala doći točka o ostavci dekana. Slučajnost? Nipošto", upozorava Forum mladih SDP-a

Forum mladih Socijaldemokratske partije Hrvatske podržao je inicijativu studenata u njihovoj borbi za slobodu govora, autonomiju i demokraciju na svom Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Smjenom Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dekan prof. Vlatko Previšić i rektor prof. Damir Boras isključuju najbitniji faktor iz procesa odlučivanja na Filozofskom fakultetu – samu bazu fakulteta, a to su studentice i studenti, ističe Forum mladih SDP-a.
"Najoštrije osuđujemo odluku Senata Sveučilišta o raspuštanju Studentskog zbora FFZG-a po naputku MZOS-a, na inicijativu dekana Previšića. Samim time je studenticama i studentima FFZG-a uskraćeno pravo da sudjeluju u procesu odlučivanja na sjednicama Fakultetskog vijeća putem svojih predstavnica i predstavnika i to upravo sada kada je na dnevni red trebala doći točka o ostavci dekana. Slučajnost? Nipošto", upozorava Forum mladih SDP-a.
"Za još veću osudu je činjenica da se na Vašem fakultetu guši sloboda izražavanja, koja je zajamčena svakoj građanki i građaninu Ustavom ove zemlje, putem angažiranja zaštitara koji bi trebali uklanjati sve materijale koji se dekanu ne sviđaju. Ti se zaštitari plaćaju (s minimalnom plaćom i u vrlo nezahvalnim radnim uvjetima i zbog toga što ste se solidarizirali čak i s njima govori o visini vaše svijesti) novcem poreznih obveznika/ca i vaših roditelja, dok se za plaće znanstvenih novakinja i novaka nema. K tome, uskraćeno vam je i pravo koristiti fakultetske prostorije namijenjene vama za djelovanje i aktivnosti vaših studentskih
udruga. Ukratko u dekanovom pismu piše, ovdje (na svome fakultetu) nemate što više raditi", piše u priopćenju Foruma mladih SDP-a.
"Kolegice i kolege, ovi očajnički potezi pojedinaca koji stavljaju svoj vlastiti interes ispred interesa Fakulteta, pa i društva, dokaz su da ste na pravome putu, da branite istinske vrijednosti koje su, nažalost, često kompromitirane u današnje vrijeme. Mi, članice i članovi Foruma mladih Socijaldemokratske partije Hrvatske, od kojih su mnogi i studentice i studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prepoznajemo i podupiremo vrijednosti koje nastojite obraniti, a to su demokracija, sloboda govora i pravo na odlučivanje i zastupanje. Uz vas smo. No pasarán!", zaključuje Forum mladih SDP-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija