Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Dan Europe u Zagrebu

foto EUROPSKI TRG DANAS JE GLAVNO MJESTO OKUPLJANJA 18 zemalja EU natječe se za najbolji sendvič, premijer obišao štandove

Andrej Plenković nosio je svoju kćer Ninu / Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Andrej Plenković nosio je svoju kćer Ninu / Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 11. svibanj 2019. u 13:51 2019-05-11T13:51:58+02:00

»Prošlo je 69 godina od Schumanove deklaracije, izgradnje europskog projekta mira i suradnje kao odgovora na sve strahote rata«, poručio je premijer Andrej Plenković

ZAGREB Veleposlanstva članica zemalja EU natječu se u pripremi najboljeg sendviča na Europskom trgu u Zagrebu čime se u subotu privodi kraju obilježavanje Dana Europe, a štandove 18 zemalja obišao je premijer Andrej Plenković s ministricama Marijom Pejčinović Burić i Gabrijelom Žalac.

Premijer Plenković i ministrica Žalac bili su u pratnji svoje djece. Andrej Plenković nosio je svoju kćer Ninu.

z1105k10
Dan Europe 2019. u Zagrebu (1) / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Važno je sjetiti se zašto smo počeli obilježavati Dan Europe, podsjetnik na Europu mira, zajedništva i prosperiteta«, istaknula je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

»Prošlo je 69 godina od Schumanove deklaracije, izgradnje europskog projekta mira i suradnje kao odgovora na sve strahote rata«, poručio je premijer Andrej Plenković.

z1105k32
Dan Europe u Zagrebu (2) / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Finalni gastronomski događaj Okusi Europe okupio je veleposlanstva 18 zemalja Europske unije – Hrvatsku, Italiju, Španjolsku, Dansku, Finsku, Švedsku, Francusku, Nizozemsku, Slovačku, Irsku, Bugarsku, Litvu, Sloveniju, Češku, Njemačku, Austriju, Rumunjsku i Mađarsku. Najbolji sendvič izabrat će žiri predvođen Matom Jankovićem.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branko Baričević rekao je da je ovo prigoda da uvidimo »našu raznolikost u jedinstvu«.

Voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Violeta Simeonova Staničić poručila je na završnom događaju u subotu da »Europska unija nije raj, ali je najuspješniji geopolitički projekt koji funkcionira kojemu su potrebne reforme«.

Pozvala je građane da izađu na izbore za Europski parlament 26. svibnja jer jedino političkom participacijom demokracija može funkcionirati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.