Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
29. veljače 2020.
Očekuje se rasplet krize

Dvanaest pripadnika zagrebačkog SDP-u protiv svog predsjednika Gordana Marasa koji podržava "pučiste"

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2018. u 10:45 2018-07-13T10:45:34+02:00

Cilj nam je pružiti podršku vodstvu SDP Hrvatske i zaštititi stranku od istupa pojedinaca u javnosti o unutarstranačkim temama, a kojima se nanosi šteta SDP-u", piše u pismu koje potpisuju članovi Predsjedništva GO SDP Zagreb Tihomir Barišić, Tamara Čubretović, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Ivan Kozolić, Matej Mišić, Saša Molan, Mladen Pejnović, Domagoj Prica, Darko Šaponja, Emil Tafra i Božica Uroić

Većina u SDP-u Zagreba je protiv svog predsjednika organizacije Gordana Marasa koji traži promjene u stranci i podržava "pučiste". Oglasili su se uoči sutrašnje sjednice Glavnog odbora na kojoj se očekuje rasplet krize u SDP-u:

"Mi, članovi Predsjedništva Gradske organizacije SDP Zagreb, u potpunosti podržavamo sljedeći Zaključak Predsjedništva SDP Hrvatske donesen na 46. sjednici Predsjedništva SDP Hrvatske dana 3. srpnja 2018. godine:
Predsjedništvo utvrđuje da su pojedini članovi Predsjedništva svojim javnim nastupima o stranačkim pitanjima, a mimo rasprave o tome na sjednici Predsjedništva, postupili suprotno Statutu, Načelima djelovanja i Načelima djelovanja u javnoj komunikaciji usvojenim na Glavnom odboru SDPH.
Pozivamo još jednom članove Predsjedništva i drugih središnjih tijela SDP-a, kao i dužnosnike SDP-a na lokalnim razinama, da se o stranačkim pitanjima razgovara otvoreno i argumentirano, ali isključivo u stranci.
Ovo priopćenje šaljemo zato jer nije sazvana sjednica Predsjedništva Gradske organizacije SDP Zagreb koju je 4. srpnja 2018. godine zatražilo nas 13 od 14 članova Predsjedništva SDP Zagreb s ciljem podrške ranije navedenom Zaključku Predsjedništva SDP Hrvatske i ponukani izjavom predsjednika Gradske organizacije Gordana Marasa o zahtjevu za izvanrednim izborima u stranci koji nije bio raspravljen na Predsjedništvu Gradske organizacije SDP Zagreb i koja je u suprotnosti s navedenim Zaključkom Predsjedništva SDP Hrvatske.
Cilj nam je pružiti podršku vodstvu SDP Hrvatske i zaštititi stranku od istupa pojedinaca u javnosti o unutarstranačkim temama, a kojima se nanosi šteta SDP-u", piše u pismu koje potpisuju članovi Predsjedništva GO SDP Zagreb Tihomir Barišić, Tamara Čubretović, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Ivan Kozolić, Matej Mišić, Saša Molan, Mladen Pejnović, Domagoj Prica, Darko Šaponja, Emil Tafra i Božica Uroić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.