Očekuje se rasplet krize

Dvanaest pripadnika zagrebačkog SDP-u protiv svog predsjednika Gordana Marasa koji podržava “pučiste”

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Cilj nam je pružiti podršku vodstvu SDP Hrvatske i zaštititi stranku od istupa pojedinaca u javnosti o unutarstranačkim temama, a kojima se nanosi šteta SDP-u", piše u pismu koje potpisuju članovi Predsjedništva GO SDP Zagreb Tihomir Barišić, Tamara Čubretović, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Ivan Kozolić, Matej Mišić, Saša Molan, Mladen Pejnović, Domagoj Prica, Darko Šaponja, Emil Tafra i Božica Uroić



Većina u SDP-u Zagreba je protiv svog predsjednika organizacije Gordana Marasa koji traži promjene u stranci i podržava “pučiste”. Oglasili su se uoči sutrašnje sjednice Glavnog odbora na kojoj se očekuje rasplet krize u SDP-u:


“Mi, članovi Predsjedništva Gradske organizacije SDP Zagreb, u potpunosti podržavamo sljedeći Zaključak Predsjedništva SDP Hrvatske donesen na 46. sjednici Predsjedništva SDP Hrvatske dana 3. srpnja 2018. godine:Predsjedništvo utvrđuje da su pojedini članovi Predsjedništva svojim javnim nastupima o stranačkim pitanjima, a mimo rasprave o tome na sjednici Predsjedništva, postupili suprotno Statutu, Načelima djelovanja i Načelima djelovanja u javnoj komunikaciji usvojenim na Glavnom odboru SDPH.Pozivamo još jednom članove Predsjedništva i drugih središnjih tijela SDP-a, kao i dužnosnike SDP-a na lokalnim razinama, da se o stranačkim pitanjima razgovara otvoreno i argumentirano, ali isključivo u stranci.Ovo priopćenje šaljemo zato jer nije sazvana sjednica Predsjedništva Gradske organizacije SDP Zagreb koju je 4. srpnja 2018. godine zatražilo nas 13 od 14 članova Predsjedništva SDP Zagreb s ciljem podrške ranije navedenom Zaključku Predsjedništva SDP Hrvatske i ponukani izjavom predsjednika Gradske organizacije Gordana Marasa o zahtjevu za izvanrednim izborima u stranci koji nije bio raspravljen na Predsjedništvu Gradske organizacije SDP Zagreb i koja je u suprotnosti s navedenim Zaključkom Predsjedništva SDP Hrvatske. Cilj nam je pružiti podršku vodstvu SDP Hrvatske i zaštititi stranku od istupa pojedinaca u javnosti o unutarstranačkim temama, a kojima se nanosi šteta SDP-u”, piše u pismu koje potpisuju članovi Predsjedništva GO SDP Zagreb Tihomir Barišić, Tamara Čubretović, Vesna Nađ, Draženko Pandek, Ivan Kozolić, Matej Mišić, Saša Molan, Mladen Pejnović, Domagoj Prica, Darko Šaponja, Emil Tafra i Božica Uroić.